Jordemoderen Regina har fået nok: Foto af hendes æggemad deles igen og igen
Regina Midjord er frustreret over den måde, de offentligt ansatte blive omtalt. Foto: Privatfoto fra Facebook
Regina Midjord har i frustration over offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår skrevet et vredt indlæg på Facebook, der er blevet delt over tusind gange.

Forhandlingerne for de offentligt ansattes overenskomst er i fuld gang, og det trækker i langdrag. Der er blevet varslet konflikt, og blandt andet sygeplejerskerne har meldt sig klar til strejke.

Regina Midjord er jordemoder, og på Facebook udtrykker hun sin vrede over omtalen af de offentligt ansatte under forhandlingerne. Et opslag med et billede af en æggemad, som er blevet delt mere end tusind gange.

Opslaget handler blandt andet om utilfredsheden over Sophie Løhdes udtalelse om, at de offentligt ansatte kun tager og ikke giver.

- Nu kan jeg kun tale for jordemødrene og sygeplejerskerne, men vi giver det, vi har, og det, vi giver, overskygger i hvert fald de 21.000, vores grundløn består af, lyder det i opslaget.

- En løn, der på INGEN måde står mål med de afsavn, vi hver uge og hvert år må lide i forhold til vores børn, familie og venner – når vi arbejder 12 timers weekendvagter eller døgnvagter, de gange vi bliver pålagt at blive eller om man vil NÆGTET mulighed for at gå hjem efter endt vagt, fordi der mangler hænder – uanset om man har børn, der skal hentes, er syge eller har andre aftaler på ens fridag, fortætter Regina Midjord.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Grunden til, at Regina Midfjord valgte at lægge et billede af en æggemad op, var ment som en apropos til den betalte frokostpause. Hun var mødt ind kl. 15, havde oprindeligt fri kl. 23, men blev til kl. 02. Kl. 21.30 havde hun lige tid til at en halv rejemad, som hun kun nåede en mundfuld af, inden en patient havde brug for hende igen.

- Så for min skyld, tag ENDELIG den betalte spisepause fra os, for det er svært at tage noget, der IKKE eksisterer… Vi kommer ikke til at savne den, skriver Regina Midjord til sidst i opslaget.

Liv er åbenbart meget lidt værd

Regina Midjord understreger i opslaget, at lønnen afspejler, at hverken patienternes liv eller medarbejdernes arbejdsliv er ret meget værd.

- Vi står med liv og død mellem hænderne, men med den løn, så er et liv vist ikke mange kroner værd i dag. Vores arbejdsliv er heller ikke mange kroner værd, når vi er den faggruppe med den dårligste løn og arbejdsvilkår, lyder det.