Jordbærsælger skal fjerne skilt: "Det er personlig forfølgelse"

Arne Christensen sælger sin frugt og grønt ved Middelfartvej, som er stærkt trafikeret - specielt om morgenen og efter fyraften. (Foto: Foto: Google Street View)

En tvist om grænsen mellem vejareal og privat grund er opstået mellem en jordbærsælger og kommunen.

Assens Kommune vil forbedre trafiksikkerheden på den stærkt trafikerede landevej, Middelfartvej, der fra Odense til Middelfart går gennem den nordlige del af kommunen.

Det betyder, at frugt- og grøntsælger Arne Christensen skal fjerne sine skilte fra vejkanten og flytte dem ind på grunden i en afstand af mindst 17 meter fra vejens midterlinje.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Arne Christensen sælger jordbær, ærter, kartofler med mere flere steder på Fyn og har solgt jordbær i vejkanten på Middelfartvej i 24 år.

Han sælger dem fra Assenbølle Erhvervsparks grund, og først fik han forbud mod at sælge sine jordbær i vejkanten - han skulle flytte salget ind på grunden.

Og nu skal han altså også flytte skiltene. Eller det vil sige, at kommunen allerede har været der og pillet han skilte ned.

Det kalder Arne Christensen for "personlig forfølgelse" og klager over, at kommunen gik ind på grunden.

- De havde fjernet dem, uden jeg vidste det og kom og sagde det til mig efterfølgende. Det minder om personlig forfølgelse, siger han til avisen og tilføjer, at det så er galt med forkert placerede skilte over hele Fyn.

Han fortæller også til avisen, at han har været i kontakt med andre jordbærsælgere, men udover en enkelt, som skulle flytte sit skilt en meter, har de ikke hørt noget fra kommunen.

Hos Assens Kommune siger Jane Willander fra planafdelingen, at skiltene stod på vejarealet, da de blev pillet ned. Og at det intet har med "personlig forfølgelse" at gøre:

- Vi har bedt ham om at sætte skiltene ind på privat grund, fordi de har givet uhensigtsmæssig trafik på Middelfartvej i forhold til u-vendinger, parkeringer og standsninger. Trafiksikkerhedsmæssigt er det ikke sikkert, siger hun til avisen.

Striden står således om, hvor den private grund begynder og hvor vejarealet slutter. Den strid har Arne Christensen nu kastet sin advokat ind i. Advokaten har klaget til Vejdirektoratet.