Jonathan Groth åbner OL-kvalifikation med to sejre

Sport
Med to sejre på åbningsdagen fik Jonathan Groth en perfekt start på OL-kvalifikationsturneringen. Arkivfoto. (Foto: Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Med to sejre på åbningsdagen fik Jonathan Groth en perfekt start på OL-kvalifikationsturneringen.

Jonathan Groth kæmper i de disse dage om en direkte OL-plads ved en kvalifikationsturnering i svenske Halmstad.

Og den bedste danske bordtennisspiller kom godt fra start med to sejre i de to første kampe. Det betyder, at Groth er videre fra det indledende gruppespil allerede inden den sidste gruppekamp.

Groth indledte mod italieneren Niagol Stoyanov, og det endte med en sejr på 4-2 i sæt.

Det var en lige kamp i de fire første sæt, hvor duellanterne vandt to sæt hver, så stillingen var helt lige.

Men den femdobbelte danske mester vandt de efterfølgende to sidste og afgørende sæt og snuppede dermed sejren over italieneren, der er nummer 125 på verdensranglisten.

Senere tirsdag vandt Groth med 4-1 i sæt over Matiss Burgis fra Letland. Burgis tabte også sin første kamp med 0-4 i sæt til spanske Alvaro Robles.

Groth, der er nummer 50 i verden, skal spille yderligere en kamp i det indledende gruppespil, hvor de tre bedste går videre. Så sejrene var vigtige i forhold til det videre avancement.

Ved turneringen i Halmstad sikrer de ti bedste sig adgang til sommerens OL i Rio, men for Groths vedkommende er chancerne for at komme med til legene gode uanset hvad. Det skyldes danskerens høje placering på verdensranglisten.

Også Tobias Rasmussen, der er nummer 252 på verdensranglisten, deltager i turneringen og kæmper for en OL-billet.

Men den 19-årige Amager-spiller har fået en dårlig start på turneringen med to klare nederlag på førstedagen.

Først tabte han 0-4 i sæt til kroaten Ruiwu Tan i sin første kamp, og senere blev det til et nederlag med samme sætcifre til ungareren Adam Pattantyus.

Turneringen slutter på lørdag.

/ritzau/