Jobfest i Nordjylland: Vi er klar, hvis københavnerne ikke vil flytte
Hvis københavnerne ikke vil flytte med deres arbejdsplads til Hjørring, kan nordjyderne i stedet se frem til jobfest. Foto: Scanpix/Modelfoto
Nordjyder står klar på spring, hvis de statsansatte fra hovedstaden ikke vil flytte med til Hjørring.

Skulle charmeoffensiven slå fejl, er der dømt nordjysk jobfest.

Det er der lagt op til, hvis de nuværende ansatte lader være med at flytte med, når endnu et par hundrede statslige arbejdspladser til og med 2017 rykker til Hjørring, fortæller DR Nordjylland.

Førstkommende fredag-lørdag laver Hjørring et velkomst-arrangement rettet mod de nuværende ansatte i Statens Administrationen for at få dem til at flytte med til Nordjylland.

Men realistisk set regner Hjørrings borgmester Arne Boelt med, at højst 15 procent af de nuværende ansatte flytter med.

Men vi får ikke problemer med at fylde stillingerne op med nye folk, vurderer han.

- Der var syv gange så mange kvalificerede ansøgere, som der var job, da vi fornylig slog de første 40 ledige statslige stillinger op. Så der en kæmpe interesse for jobbene, siger han til DR Nordjylland

Den 1. marts starter arbejdet på de første knap 60 udflyttede stillinger.

Arne Boelt er helt med på, at det kan være en svær beslutning at rive teltpælene op og flytte, selvom der er dejligt i Nordjylland.

- Det er jo forståeligt af mange grunde. Ægtefælle, børn og bekendtskabskreds. Men vi vil gøre alt for, at folk kan komme til at føle sig til rette her, siger han.