Joachim B. ser tilbage: Meget tilfreds med kontanthjælpsloftet
"Personligt var jeg meget tilfreds med forhandlingsforløbet omkring kontanthjælpsloftet. Det lykkedes at lande en aftale, som var mere ambitiøs end det regeringen selv lagde op til," siger Liberal Alliances Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix
Joachim B. Olsen giver sit bud på, hvem der politisk har klaret sig bedst i 2015.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er den politiker, der har gjort det bedst i det forgangne politiske år.

Det mener Liberal Alliances Joachim B. Olsen, skriver politiko.dk, der har bedt ham gøre status på det politiske år.

- Uffe Elbæk er det åbenlyse bud. At få stablet et parti så hurtigt på benene og blive valgt ind med ni mandater er utrolig flot. Men jeg synes faktisk, at Lars Løkke fortjener prisen. Ja, Venstre gik tilbage og det blev et nej den 3. december, men at klare sig godt som politiker kræver, at man mestrer mange discipliner. Herunder at kunne præstere i modvind, siger Joachim B. Olsen til politiko.dk.

Det parti, der har klaret sig bedst, er uden tvivl Dansk Folkeparti, mener Joachim B. Olsen.

De gik femten mandater frem. De har fastholdt fremgangen i meningsmålingerne. 2015 blev året, hvor Dansk Folkeparti fik en størrelse, som gør, at de med rette kan kalde sig et folkeparti, siger han til politiko.dk.

Som årets politiske bommert fremhæver Joachim B. Olsen Carl Holst og hans håndtering af sagerne fra hans tid som regionsformand.

Den politiske begivenhed, som Joachim B. Olsen bedst husker året for, er valget. Men der er også noget andet, der har printet sig fast hos ham.

Personligt var jeg meget tilfreds med forhandlingsforløbet omkring kontanthjælpsloftet. Det lykkedes at lande en aftale, som var mere ambitiøs end det regeringen selv lagde op til. Det synes jeg faktisk er godt gået, siger han til politiko.dk.