Joachim B. Olsen og konservativ borgmester i strid: "Du er mega flabet"
Joachim B. Olsen (LA) og Benedikte Kiær (K) er langt fra enige om, hvem der er idémand til tanken om, at den såkaldte "dødsskatten" skal lægges i graven. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
- Magen til åndssvag diskussion skal man lede længe efter, lød det fra LA-profilen til Benedikte Kiær i deres digitale debat om, hvem der er kan tage æren for politisk forslag.

I Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance er der enighed om, at arveafgiften bør afskaffes eller sættes ned ved efterårets finanslovsforhandlinger. De to partier er dog ikke enige i, hvem der kan tage æren for forslaget.

I weekenden skrev Berlingske, at de blå partier ønsker et opgør med arveafgiften, der omtales som dødsskatten. Joachim B. Olsen, der er erhvervs- og finansordfører i Liberal Alliance, delte historien på Twitter, og dét blev startskuddet til en digital strid med Benedikte Kiær, der er konservativ borgmester i Helsingør.

LA-politikeren skrev følgende på Twitter, da han i lørdags delte artiklen fra Berlingske:

- Ekstremt positivt, at Det Konservative Folkeparti nu også bakker op om lavere arveafgift på finansloven.

Dén udmelding fik Benedikte Kiær til tasterne:

- Du er mega flabet når du skriver ‘nu også’ - Konservative har ønsket arveafgiften væk i årevis, lød det fra Benedikte Kiær, der supplerede sin besked med et link til et seks år gammelt kronik fra Berlingske.

Under overskriften "Farvel til dødsskatten" skrev den tidligere socialminister tilbage i foråret 2012, at Det Konservative Folkeparti ville afskaffe arveafgiften.

Nu var det Joachim B. Olsens tur til at svare igen på det sociale medie:

-Flabet? Vi var ude i marts og sige, at lavere arveafgift var vores ønske på finansloven 2019. Nu siger de Konservative det samme. Det glæder mig virkelig meget. Jeg beklager, at jeg ikke kan huske din kronik fra april 2012. Du husker nok heller ikke vores beslutningsforslag om emnet, 14 dage før din kronik.

Den konservative borgmester fra Nordsjælland svarede igen:

-Reduktion og fjernelse af afgiften har været konservativt hjerteblod længe før mit indlæg og før du blev medlem af Folketinget, skrev Benedikte Kiær på Twitter.

Beskeden fik Joachim B. Olsen til at irettesætte den 48-årige politiker:

- Magen til åndssvag diskussion skal man lede længe efter. Konservativt Folkeparti har ikke monopol på politiske forslag. Det har været LA-politik siden dag ét. Vi spillede ud med vores finanslovønske i marts. Nu bakker I også op. Det er jeg oprigtig glad for. Tusind tak! I øvrigt staves mit navn: Joachim.

Læs her politikernes diskussion om, hvem der er idémand til tanken om, at arveafgiften skal lægges i graven.