Joachim B. Olsen langer ud efter Dyne-Larsen: Du kæmper selv for at slippe udenom

(Foto: Foto: Foto: Niels Ahlmann Olesen / Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix)

Lars Larsen taler med to tunger, når han langer ud efter dem, der sætter penge i skattely, mens han selv forsøger at betale så lidt i arveafgift som muligt. Det mener Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Jysk-grundlæggeren Lars Larsen har tidligere langet ud efter de mennesker, der sætter deres formue i skattely for at undgå at betale skat. Han har selv udtalt, at han betaler sin skat med glæde. Samtidig har han været en central aktør i et lobbyarbejde, der sikrer ham selv og hans familie en stor skattelettelse. Det reagerer Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, nu på. Det skriver Ekstra Bladet.

- Lars Larsen har langet meget hårdt ud efter udlandsdanskere for ikke at betale skat i Danmark. Han lobbyer samtidig intensivt for, at han ikke skal betale arveafgift, som almindelige danskere skal. Det synes jeg ikke rigtig hænger sammen, siger Joachim B. Olsen til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Lars Larsen revser danskere i skattely: I er forrædere!

Baggrunden for kritikken er, at Jysk står bag netværket Vækst i Generation, som arbejder massivt på at få arveafgiften sænket for familieejede virksomheder. Det gør de for at spare millionbeløb, når virksomheden skal overdrages til næste generation.

Svimlende beløb                  

For almindelige danskere er arveafgiften på 15 procent, men for Lars Larsen er det lykkedes at sænke arveafgiften for familieejede virksomheder fra 15 procent til 5 procent over tid.

Lars Larsen har tidligere fortalt Midtjyllands Avis, at 90 procent af hans virksomhed skal gå i arv til hans børn. Dermed går statskassen glip af et enormt milliard-beløb, når arveafgiften kun kommer til at være 5 procent frem for 15.

Dyne-Larsen åbnede sin første sengetøjsbutik i 1979. Derfra er det kun gået fremad. I dag dækker butikskæden over 2.500 butikker i 49 lande både i og uden for Europa. Derudover har den karismatiske jyde opkøbt flere selskaber inden for salg og produktion af møbler, golf, restauranter, bilproduktion og boligindretning.

Lars Larsen Group, der er paraply for alle virksomhederne, kunne i regnskabsåret 2016/2017 bryste sig med en omsætning på 30 milliarder kroner.

I dag har dyne-kongen allerede givet en del værdier videre til sine børn, men de har ingen reel indflydelse i virksomheden. Lars Larsen sidder stadig fortsat på alle de stemmeafgivende aktier og har således stadig fuld kontrol over koncernen.

Når han en dag skal give det hele videre til sine børn, skal der for det første betales arveafgift af markedsværdien af aktierne. Derudover er et generationsskifte i en familieejet virksomhed en kompliceret proces med flere muligheder i forhold til skattebetaling og ejerstruktur.

Lars Larsen har ikke kommenteret kritikken fra Joachim B. Olsen.