Det er en medfødt mekanik, der gør, at kvinder har mere lyst til at gå derhjemme med børnene, mens manden arbejder.
Sådan lød det fra Liberal Aliances Joachim B. Olsen under et pressemøde om Rockwool Fondens forskning i familiens betydning for arbejdsudbuddet.
De nye forskningsresultater fra Rockwool Fonden viser, at når familier får børn, er det kvinderne, der trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet og arbejder mindre, mens mændenes arbejdstid forbliver uændret.
Dermed lever de traditionelle familiestrukturer, hvor kvindens hovedansvar ligger i hjemmet og mandens på arbejdsmarkedet, altså i bedste velgående.
Tilpasning kommer med tiden
Men Joachin B. Olsen mener ikke, at der er grund til at indføre politiske tiltag, såsom øremærket barsel til mænd, der kan ændre ved den ulige arbejdsfordeling hos børnefamilierne.
- Det er ufornuftigt at tage biologien ud af det, fastslog han under et pressemøde mandag, hvor Rockwool Fondens forskningsresultater blev fremlagt.
Han mener, at der med tiden vil komme en tilpasning i arbejdsfordelingen, i takt med at kvinder bliver mere uddannede end mændene.
- Så er det måske i højere grad dem (kvinderne, red.), der tjener mest i familien, sagde Joachim B. Olsen.
Vi har forskellige ønsker
Hans parti Liberal Alliance har heller ikke lagt skjul på, at man ikke er tilhængere af øremærket barsel til mænd, da partiet mener, at 'det er op til familierne selv at bestemme, hvordan de vil indrette deres liv'.
Men Joachim B. Olsen kunne under pressemødet dog ikke dy sig for at fremlægge sin opfattelse af mænd og kvinders forskellige ønsker, når det kommer til familie og arbejds-balancen:
- Hvis man ser på mænd og kvinder gennemsnitligt set, så tror jeg, vi har forskellige ønsker til den måde, vi indretter vores liv på. Jeg tror, der er noget medfødt i os, som gør, at kvinder gennemsnitligt set måske har mere lyst til at være derhjemme med børnene, mens mændene arbejder, lød det fra Joachim B. Olsen.