Administration 

"Jeg kom som en konge, gik som en legende"

- Jeg kom som en konge, gik som en legende, sagde Zlatan Ibrahimovic, da han forlod Paris Saint-Germain efter fire år og fire franske mesterskaber. (Foto: Foto: Phil Noble/Scanpix/arkiv)

Sjove citater, interessante citater og citater fra væsentlige begivenheder i sportens verden i 2016.

Sportsåret 2016 har budt på en række sjove og interessante citater. Vi bringer et uddrag af dem her.

* Fodbold:

Brøndbys bestyrelsesformand og storaktionær, Jan Bech Andersen, blev afsløret i at have skrevet stærkt kritiske ting om blandt andre Brøndby-træner Thomas Frank på et fanforum. Kort efter afsløringen forlod Thomas Frank sit job med følgende begrundelse:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Jan og jeg har haft et til tider anstrengt forhold, og efter de sidste par dages heftige skriverier i pressen havde Jan, Troels Bech og jeg en snak om samarbejdet. På baggrund af den snak har jeg valgt at stoppe samarbejdet qua det tillidsbrud, der er sket.

---- ---- ---- ----

Jan Bech Andersen måtte brødebetynget forlade posten som bestyrelsesformand efter sine skriverier:

- Det tager jeg selvfølgelig meget seriøst og til efterretning, og jeg skal lære at holde min kæft.

---- ---- ---- ----

Zlatan Ibrahimovic forlod Paris Saint-Germain efter fire år og fire franske mesterskaber:

- Jeg kom som en konge, gik som en legende.

---- ---- ---- ---

Ved EM i Frankrig kom der gang i de islandske vulkaner, da Island sendte England ud med en 2-1-sejr i ottendedelsfinalen. Defensivspilleren Kári Árnason var begejstret:

- Det er uden sammenligning den største sejr i Islands fodboldhistorie. Vi har chokeret hele verden.

---- ---- ---- ----

Mindre sjovt var det for England, og landstræner Roy Hodgson måtte hurtigt meddele sin afgang. Nederlaget fik følgende kommentar i The Times:

- I landsholdets 144-årige historie er det her unægteligt det pinligste nederlag, der skete til et land med 330.000 indbyggere, som bliver trænet af en tandlæge.

---- ---- ---- ----

Sam Allardyce nåede kun en enkelt kamp som afløser for Roy Hodgson. Så blev Allardyce fyret, da Daily Telegraph afslørede, at han havde ydet rådgivning i strid med Det Engelske Fodboldforbunds regler:

- Jeg fejlede i min dømmekraft og betaler nu for konsekvenserne. Fælden virkede denne gang, og det må jeg acceptere.

---- ---- ---- ----

Cristiano Ronaldo måtte skadet udgå i første halvleg, da Portugal spillede EM-finale mod Frankrig i Paris. Alligevel vandt Portugal 1-0 efter forlængelse:

- Glem de individuelle trofæer og Champions League, det her er det lykkeligste øjeblik i mit liv. Jeg har allerede grædt tre eller fire gange.

---- ---- ---- ----

Michael Laudrup blev for anden gang cheftræner i Qatar, hvilket medførte en del kritik på grund af Qatars forhold til menneskerettigheder. Det undrede træneren sig over i BT:

- Jeg kommer herned for at lave et job, ligesom hvis jeg arbejdede for Mærsk eller et andet dansk firma. Der er mange lande, der ser anderledes på nogle områder, end vi gør oppe hos os.

---- ---- ---- ----

Danmarks fodboldlandshold skulle have en frisk start under den nye landstræner, Åge Hareide. Men efter nederlag til Polen og Montenegro i VM-kvalifikationen så det sort ud for de danske VM-chancer, mente profilen Christian Eriksen:

- Vi har syv kampe tilbage, og jeg tror, at vi skal vinde alle sammen for at have en chance.

---- ---- ---- ----

Umiddelbart efter 0-1-nederlaget til Montenegro kaldte Viktor Fischer sig selv og landsholdet for "pattebørn". En times tid senere var han faldet noget mere ned:

- Det er ikke ment på den måde, men jeg prøver bare at udtrykke min skuffelse over, at jeg tror så meget på den her gruppe, men at vi ikke kan vinde i de her to kampe. Det var en dum udtalelse.

---- ---- ---- ----

* OL:

Kajakroeren René Holten Poulsen sluttede skuffende på en sjetteplads i 1000 meter enerkajak. Efter finalen ærgrede medaljehåbet sig over at have fået søgræs på kajakken, der satte sig fast på spidsen:

- Det var pisseærgerligt. Man skulle bare lade være med at få græs på spidsen og lade være med at være syg, så havde det nok hjulpet på det.

---- ---- ---- ----

Roeren Fie Udby Erichsen tabte sin åre ud af en såkaldt svirvel i semifinalen i singlesculler. Hun var efterfølgende grædefærdig:

- Det er 20 års arbejde, der går i stykker og bliver tabt på jorden på grund af en rookie-fejl. Det er ikke noget, der skal ske for en rutineret roer som mig.

---- ---- ---- ----

Svømmeren Pernille Blume skabte sensation, da hun vandt OL-guld i 50 meter fri:

- Det er uvirkeligt. Jeg har været en svømmer, som folk ikke lægger så meget mærke til, og som der ikke er de samme forventninger til. Der har aldrig været forventninger om, at jeg skulle hive en individuel medalje hjem, og så vinder jeg en guldmedalje.

---- ---- ---- ----

Kort tid efter Pernille Blumes guld var hun sammen med Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen med til at vinde bronze i 4x100 meter medley. Jeanette Ottesen var ekstatisk efter sin første OL-medalje:

- Jeg er helt tom for ord. Der skal ellers meget til at få mig til at holde kæft. Nu skal vi i hegnet. Op på bordene og røven bar. Så kører det.

---- ---- ---- ----

Letvægtsfireren i roning, også kaldet Guldfireren, hentede sølv ved OL, hvilket veteranen Morten Jørgensen ikke var ubetinget tilfreds med:

- Schweizerne var bare en tand bedre end os i dag, og det er selvfølgelig vildt irriterende. Lige nu hader vi dem. Men i virkeligheden kan vi godt lide dem, vi er jo venner, men ude på vandet er det had.

---- ---- ---- ----

Sprinterkongen i atletik Usain Bolt vandt for tredje OL i træk guld i både 100 meter, 200 meter og 4x100 meter.

- Der kan du bare se. Jeg er den bedste. Jeg har arbejdet hårdt ved hvert eneste OL for at vinde tre guldmedaljer.

---- ---- ---- ----

Svømmeren Michael Phelps takkede af efter fem OL-deltagelser, der har indbragt ham 28 OL-medaljer, heraf 23 af guld.

- Jeg tager ikke fire år mere. Det står jeg ved. Jeg er klar til at trække mig tilbage, og det er jeg glad for.

---- ---- ---- ----

* Håndbold:

Kort tid efter OL-guldet i Rio måtte Ulrik Wilbek træde tilbage som sportschef i Dansk Håndbold Forbund. Det skete som følge af medieafsløringer af, at Wilbek under OL havde afholdt møder med utilfredse spillere:

- Jeg kan kun sige, at der ikke har været nogen form for illoyalitet over for nogen part. Og jeg kan helt afvise, at jeg har forsøgt at få Gudmundur fyret. Vi har lige vundet guld. Tror man så, at jeg kan finde på at iværksætte en fyring efterfølgende? Det er så langt ude.

---- ---- ---- ----

Landstræner Gudmundur Gudmundsson ærgrede sig over sagen:

- Jeg er rystet over, at man er nødt til at gå ind i sådan noget lige efter, at man har vundet OL-guld. Det er det største i historien for Danmark og for mig som træner.

---- ---- ---- ----

* Cykling:

Bjarne Riis vendte tilbage til cykelsporten som holdejer for Team Virtu Pro-Veloconcept:

- Jeg skal da bare være en slags Godfather og motivere og støtte dem. Jeg skal op i helikopteren og have overblikket.

---- ---- ---- ----

I Danmarks Idrætsforbund udtrykte direktør Morten Mølholm Hansen over for DR bekymring ved at se den tidligere dopingbruger tilbage i cykelsporten.

Bjarne Riis har tidligere som holdejer været vidende om sine rytteres brug af doping:

- Det er kun halvandet år siden, at vi udgav en meget grundig rapport, der havde en sønderlemmende kritik af det ledelsessvigt, han har udøvet, plus at den konkluderede, at han ikke har lagt alle ting på bordet. Så det er vi bestemt ikke glade for.

---- ---- ---- ----

* NFL:

Legenden Peyton Manning spillede sin karrieres sidste kamp, da han sammen med Denver Broncos vandt Super Bowl med en 24-10-sejr over Carolina Panthers:

- Jeg vil kysse min hustru, jeg vil kysse mine børn, og så vil jeg fejre det her med min familie og mine holdkammerater og drikke en masse øl.

---- ---- ---- ----

* Badminton:

Carsten Mogensen faldt i februar om og måtte gennemgå en operation i hjernen. Tre måneder senere meldte han sig over for DR klar til at jagte en plads ved OL sammen med makkeren Mathias Boe:

- Selv en blind mand kan se, at jeg har det fantastisk, og at jeg er klar. Allerede nu spiller jeg på et meget højt niveau.

---- ---- ---- ----

* Tennis:

Piotr Wozniacki åbnede i Ekstra Bladet op for spekulationer om, hvor længe hans datter, Caroline Wozniacki, vil fortsætte med at spille tennis:

- Jeg ved ikke, om Caroline kun spiller resten af sæsonen, eller om hun spiller en til. Det har vi ikke taget nogen endelig beslutning om.

Piotr Wozniacki

/ritzau/AFP/Reuters
mand i beskyttelsesdrag kigger i mikroskop
Corona

Bliv smittet igen

og tjen 40.000 kroner 

mus sidder på bagben
Sundhed

Spis ikke denne ost: 
Risiko for muselort

kvinde står foran bord til på pressemøde
Nyheder

Besvimede på pressemøde:

Jeg er i god bedring

udbrændt bil ligger på ladet af en lastbil
Krimi

To mænd dræbt 
i selvkørende bil 

morten messerschmidt sidder i folketingssalen
Krimi

Morten Messerschmidt

tiltales for dokumentfalsk

SAS fly letter
Nyheder

Nu lempes rejsevejledninger

- ferierejser frarådes fortsat

cykel med barnestol kører forbi blomster på fortov
Krimi

21-årig kørte femårig

ihjel og stak af:

Jeg så dem ikke 

skuespillerne laura drasbæk og peter mygind poserer for kameraet
Film og TV

Mere Sommerdahl 
på vej 

Susan Astani og Christian Kjær hånd i hånd klædt i sort med alvorlige miner.
Kendte

Tvunget til at

sælge slot

lille nasa-helikopter i luften
Helt vildt

Historisk:

Helikopter fløj på Mars

Bodil Jørgensen i rollen som barejeren i "Minkavlerne".
Film og TV

Bodil Jørgensen om

mink-serie: Københavnerne

har ikke forstået den

En AstraZenca vaccine bliver trukket op i en kanyle.
Corona

Dagens afstemning:

Ville du frivilligt tage 

AstraZeneca-vaccinen?

En masse politibiler, betjente og teknikere udenfor et rækkehus på Amager.
Krimi

200 kilo sprængstof

afsløret på Amager

Simon Kvamm på scenen i X Factor han er i gråt jakkesæt.
Film og TV

Simon Kvamm med

i Toppen af Poppen:

Her er grunden

En spirende køkkenhave.
Nyheder

Kom ukrudtet i forkøbet

med dette simple trick

En mobiltelefon med appen "Min sundhed", hvor man kan finde sit corona-pas.
Nyheder

Smuthul: Sådan kan man

snyde med corona-passet

To kvinder sidder udenfor i forårssolen.
Nyheder

Nyd solen - på onsdag skifter vejret 

Stedet, hvor den lille pige mistede livet. Der er lagt blomster på fortovet.
Krimi

Anklage: Bilist på

kokain og lattergas

dræbte femårig pige

billede af kvindelige atletikudøvere
Nyheder

Ny lov: Atleter skal

have tjekket deres køn

billede af bandidos-medlemmer
Krimi

Direktører med rockerrelationer efterlod kæmpe milliongæld til staten

billede af Kira Eggers
Kendte

Kira Eggers:

- Jeg er så træt af at

høre om samfundssind

Facade på hus slibes
Advertorial

Annonce

Trænger din boligfacade til en renovering?

portræt af matilde kimer
Kendte

Besked til Matilde Kimer:

"Putin-kælling"

billede af Lecoq
Nyheder

Restaurant finter

regel

om bordbestilling

billede af Gulddreng
Film og TV

Popidol klar til

Toppen af poppen

billede af en politibil
Krimi

Bil beslaglagt: 22-årig knaldet for niende gang

folk på café
Corona

Dagens afstemning:
Er bordbestilling
et rimeligt krav?

person sidder ved computer med stetoskop liggende ved siden af
Krimi

Ældre lægepar afsløret

i stor svindelsag 

kvinde får foretaget en covid-19-test
Corona

Andel af nye coronatilfælde er det højeste i to uger

brandfolk i aktion ved brand på hede
Krimi

Kaffetørstige vandrere

startede hedebrand

scene fra tv-serien Matador
Film og TV

Matador-klenodier

på auktion 

restaurant set udefra
Nyheder

Her er de nye regler

for barer og restauranter 

person holder lottokupon i hånden
Helt vildt

Dansker vinder

30 millioner i lotto

den ny lillebæltsbro set nedefra
Krimi

Beruset spøgelsesbilist

kørte over lillebæltsbro

blomsterbede med krydderurter
Livsstil

Snart skal du give

den gas i haven

folk står på gaden med skilte
Nyheder

Drabsmands familie

undskylder for massakre

Ree
Kendte

Hylende morsomt: Du er fuld af løgn

Drasbæk
Kendte

Dansk krimi-skuespiller: Ramt af corona

begravelse
Kongelige

Stort galleri: Alle billederne fra begravelsen

striptease
Helt vildt

Bizart: Kvinde strippede ved begravelse

brand
Krimi

50 brandfolk kæmper for at slukke hede-brand

Dronning
Kongelige

Dronning Elizabeth: Derfor sidder hun alene

hveder
Mad og drikke

Derfor spiser vi hveder 

Nyheder

Familien følger prins Philip på den sidste rejse

restauranter
Nyheder

Restauranter bestormet før genåbning

En tallerken med banan skåret i skiver
Mad og drikke

Så vigtige er bananer for dig

Underholdning

Dronningen:

Vanvittigt irriterende 

Capitol Hill stormes af folk
Nyheder

Facebook:

Usikker på at lukke Trump ind igen

Et bundt asaprges og en hånd, som holder et bundt rabarber
Mad og drikke

Vi er vilde med sæson-mad

En mørkegrøn Land Rover lavet som rustvogn
Kongelige

Her er prins Philips rustvogn

En T-Rex med kæmpe mund
Dyreliv

Nyt studie:

Der fandtes milliarder af T-Rex'er

John F Kennedy
Nyheder

USA skubbede

Cuba i favnen på Sovjet

En person drikker direkte ud fra en flaske
Sundhed

Vi drikker mere end nogensinde

En ung mand med dårlig hud
Krimi

Her er drabsmanden

bag masseskyderiet

Kasper Holten gestikulerer
Underholdning

Dropper forestilling efter krænkelsessag

billede af Helen McCrory i rollen som Polly Gray i "Peaky" Blinders"
Kendte

Harry Potter-stjerne er død

blå blink
Krimi

22-årig motorcyklist mister livet 

Par ses i gynge på stranden
Rejser

Tropeparadis tilbyder
ferie og

fuld vaccination

billede af Nicklas Bendtner
Kendte

Nicklas Bendtner for retten: Risikerer hundedyr Porsche

billede af det forulykkede svævefly
Krimi

Svævefly er styrtet ned 

- flyet knækkede

billede af Katinka Bjerregaard der synger
Film og TV

Prisvindende sangerinde gør klar til Toppen af poppen

billede af vaccine der trækkes ind i sprøjte
Corona

Ny plan: 390.000 vacciner fra Pfizer om ugen

billede af annonce for Copper Inside
Nyheder

Advarsel:

Bruger du dette

mundbind?

folk går på sti i naturen
Sundhed

Hvad skal du i weekenden?: Fire fantastiske vandreruter

fitnesscenter uden mennesker
Sport

OVERBLIK: Her er der stadig lukket efter 21. april

billede af Angela Merkel
Nyheder

Merkel stukket
med
droppet vaccine

publikum ved Tinderbox
Krimi

Festival frifindes

for

ulovlig taxakørsel

Jacob Bjerregaard i samtale med Frank Jensen
Krimi

Politi efterforsker borgmester

Screendump fra Zoom
Nyheder

Ups! Politiker splitternøgen på online-møde

Dronning Margrethe vinker med gravhund ved sin side
Kongelige

Dronningens fødselsdag:

Overraskelser på stribe

politi ved bygning
Nyheder

Otte dræbt i masseskyderi

billede fra pressemøde
Sport

Aftale på plads:

Genåbning bliver

større end ventet

Frank Erichsen i profil
Film og TV

Bonderøven skifter navn

Frederik og Margrethe vinker fra balkon
Kongelige

Dagens afstemning: Bør Margrethe overlade tronen til Frederik

Margrethe vinker fra dør på slot
Kongelige

Kongehuset hårdt ramt af corona

Lysende trekant på himlen
Helt vildt

Bekræfter UFO-video

ældre mennesker spadserer i park
Nyheder

Varm weekend i vente

mads mikkelsen står foran rød væg
Film og TV

Mads Mikkelsen scorer

rolle i Indiana Jones

skilt foran rådhus med teksten rådhus
Nyheder

Ulovlige kæmpe-sommerhuse

får lov til at blive stående

beholder med naturlægemidlet HUSK
Sundhed

Tre døde efter

at have spist

naturlægemiddel