It-fejl i europæisk flyveplansystem er rettet

Indenrigsflyvninger og afgange til og fra Sverige, Norge og Finland rammes ikke, oplyser Københavns Lufthavn.
Problemer i it-systemet hos den europæiske organisation for flysikkerhed, Eurocontrol, giver frem til midnat forsinkelser i det europæiske luftrum.
Problemer i it-systemet hos den europæiske organisation for flysikkerhed, Eurocontrol, giver frem til midnat forsinkelser i det europæiske luftrum. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

En it-fejl i det centrale europæiske flyveplansystem, der tirsdag resulterede i forsinkelser for flytrafikken i hele Europa, er blevet rettet.

Det oplyser den europæiske organisation for flysikkerhed, Eurocontrol, på Twitter.

- Fra klokken 18.00 UTC (klokken 20 dansk tid, red) genstartede Eurocontrol Network Manager sine normale operationer.

- Det var gjort efter omfattende interne test og i koordinering med lufthavne, flyselskaber og flytrafikkontrol på tværs af Europa, skriver organisationen.

Tidligere på dagen oplyste Eurocontrol, at op imod halvdelen af al flytrafik i Europa tirsdag kunne blive ramt af forsinkelser.

En talsmand for organisationen sagde til nyhedsbureauet AFP, at organisationen "aldrig har oplevet noget som dette før".

Københavns Lufthavn oplyste tidligere på sin hjemmeside, at it-problemerne kunne betyde forsinkelser i trafikken til og fra København resten af dagen.

Indenrigsflytrafik og afgange til og fra Sverige, Norge og Finland blev dog ikke ramt af forsinkelserne.

Eurocontrol, der har hovedsæde i Belgiens hovedstad, Bruxelles, har 41 medlemsstater.

Dens opgave er at skabe en ensartet lufttrafikledelse. Det sker blandt andet ved, at Eurocontrol informerer offentligheden om situationen for flytrafik i Europa.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.