Israelske soldater og FN-soldat er dræbt af Hizbollah

En spansk FN-soldat og to israelske soldater er ifølge Israels militær og FN dræbt under kampe med Hizbollah.
Røgen stiger fra et israelsk bombarbement nær den libanesiske landsby Abbasieh ved grænsen mellem de to lande. Israel og FN oplyser nu, at tre egne soldater er blevet dræbt i kampe med Hizbollah.
Røgen stiger fra et israelsk bombarbement nær den libanesiske landsby Abbasieh ved grænsen mellem de to lande. Israel og FN oplyser nu, at tre egne soldater er blevet dræbt i kampe med Hizbollah. Foto: Lutfallah Daher/AP

To israelske soldater og en fredsbevarende FN-soldat fra Spanien har onsdag mistet livet under kampe mellem Hizbollah og det israelske militær i grænseområdet mellem Israel og Libanon, siger FN og israelsk militær.

- Vi kan bekræfte, at et medlem af den fredsbevarende styrke Unifil blev dræbt, siger FN-talsmanden Andrea Tennet.

Få timer efter meddeler militæret i Israel, at også to israelske soldater er dræbt under Hizbollah-angreb i grænseområdet.

- Tidligere i dag ramte et panserværnsmissil et køretøj og dræbte to soldater og sårede syv andre, hedder det i en erklæring.

Ingen af de såredes tilstand er kritisk.

Kampene begyndte, da en israelsk militærkolonne blev beskudt og ramt af et panserværnsmissil ved den israelsk-libanesiske grænse.

Det fik Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, til at sige, at Israel er parat til at slå hårdt igen på ethvert angreb.

- Israels reaktion på Hizbollahs angreb vil blive hård, sagde Netanyahu.

Efter Hizbollah-angrebet sendte det israelske militær over en halv snes granater ind over grænsen til Libanon.

Der var rapporter om, at en israelsk soldat skulle være taget som gidsel i forbindelse med kampene, men det afvises af den israelske hær.

Angrebet mod de israelske soldater kom åbenbart fra en grænselandsby.

- Quneitra-martyrer fra Hizbollah slog til mod en israelsk militærkolonne, hedder det i en erklæring fra gruppen.

Hizbollahs tv-station Al-Manar siger, at ni israelske militærkøretøjer blev beskadiget ved angrebet.

Det sydlige Libanon er kendt for at være højborg for den shiamuslimske Hizbollah-bevægelse, der flere gange har udkæmpet blodige kampe med Israel.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.