Islandsk guldtræner: En utrolig rejse
Thorir Hergeirsson er imponeret over de fremskridt, som hans norske spillere har gjort de seneste uger.
Thorir Hergeirsson har set sit hold blive bedre fra kamp til kamp, efterhånden som de urutinerede spillere fik mere selvtillid.
Thorir Hergeirsson har set sit hold blive bedre fra kamp til kamp, efterhånden som de urutinerede spillere fik mere selvtillid. Foto: Zsolt Czegledi/AP

Forventningerne var ikke særligt store, da Norge stillede ved EM i kvindehåndbold i begyndelsen af måneden.

Holdet var ramt af skader og afbud, og med en urutineret trup, hvoraf ni spillere aldrig havde vundet internationale medaljer før, var træner Thorir Hergeirsson forberedt på en svær turnering.

Men de norske opkomlinge voksede støt igennem hele turneringen og endte med at vinde den efter 28-25 over Spanien i finalen.

- Det er først nu, at det begynder at gå op for mig, og det er helt fantastisk. Det har været en utrolig rejse, som begyndte med firenationersturneringen før EM og frem til nu.

- Udviklingen har været utrolig dag for dag og gennem kampene. Vi har fået det maksimale ud af det, siger træneren, der er fra Island.

Han fornemmede, at en dårlig indledning på finalen gav uro på det norske hold, som dog kom stærkt igen.

- Det var lidt nervøst, og vi begyndte at tvivle lidt både på konceptet og os selv. Vi fik styr på det, byttede et par spillere ud og løftet forsvaret.

- I pausen fik vi justeret yderligere og bestemte os for, at der var mere at hente. I anden halvleg fik I et bedre Norge at se, som afgjorde kampen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.