Islamister diskuterer terrorangreb mod Danmark
På internettet bliver blandt andet Danmark nævnt som et nyt terrormål, efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i sidste uge. Scanpix
På en hjemmeside med forbindelse til Islamisk Stat diskuterer terrorister mulige angreb på Danmark, Norge og Storbritannien.

Danmark skal rammes.

Så klart er budskabet i flere indlæg på Al Platform Media, en hjemmeside der af flere terrorforskere knyttes sammen med terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Det skriver Jyllands-Posten onsdag.

I flere indlæg bliver Danmark konkret nævnt som det næste mål efter sidste uges angreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

En bruger på hjemmesiden skriver blandt andet, at han 'ikke får fred i sjælen, inden Danmark, moder af alt ondt, bliver ydmyget, åh Allah, skynd dig og tilintetgøre det som hævn for din profet. Fred være med ham,' står der.

Brugt af Islamisk Stat

Ifølge terrorekspert J.M. Berger, der har skrevet flere bøger om Islamisk Stat, bliver hjemmesiden brugt af de 'mest seriøse støtter af Islamisk Stat'.

Og hjemmesiden skal tages meget seriøst, mener terrorekspert og seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), Lars Erslev Andersen.

- De har en del Islamisk Stat-materiale både på arabisk og oversat til blandt andet engelsk og hindi, og der er også taler fra IS-lederen, al-Baghadi. Så jeg opfatter denne hjemmeside som noget, der skal tages meget alvorligt, siger han til Jyllands-Posten.

Trusler mod Danmark og Norge

I fredags kom det frem, at den norske efterretningstjeneste PST undersøger en række trusler mod Norge og Danmark fremsat på en fransk jihad-hjemmeside. Det samme gør den danske efterretningstjeneste, PET, i Danmark.

I en mail til Jyllands-Posten skriver PET følgende:

- PET kan ikke udtale sig om konkrete sider, men vi holder øje med situationen og undersøger de oplysninger, vi får ind.