Ishockeymænd sender NHL-trio i flæsket på Norge

Sport
Lars Eller ser store perspektiver i samarbejdet med Jannik Hansen og Nikolaj Ehlers. (Foto: Foto: Jae C. Hong/AP)

Eller, Ehlers og Hansen spiller i kæde sammen i lørdagens VM-premiere. Sebastian Dahm starter i målet.

Det bliver en på papiret meget stærk førstekæde, som det danske ishockeylandshold sender på isen til VM-åbningskampen mod Norge i Moskva lørdag eftermiddag.

Landstræner Jan Karlsson bekræfter efter fredagstræningen, at de tre NHL-profiler Lars Eller, Nikolaj Ehlers og Jannik Hansen spiller i kæde sammen mod de skandinaviske rivaler.

- Når man spiller i NHL, kan man finde nogle ekstra procenter hist og her. Men samtidig skal de ikke føle, at det hele ligger på deres skuldre. Vi har altså fire meget gode kæder.

- De skal gå ud og gøre det enkelt, for så skal de nok få et fint VM, for det er dygtige spillere, og de skal ikke spekulere alt for meget, lyder det fra Jan Karlsson.

Mens Vancouver Canucks skuffede i NHL, havde Jannik Hansen personligt en fin sæson med masser af point og fast plads i førstekæden sammen med holdets svenske tvillinger, Henrik og Daniel Sedin.

Den rutinerede dansker er således vant til at spille i en kæde, hvor der skal produceres chancer og mål.

- Lars Eller og Nikolaj Ehlers er to dygtige spillere med masser af teknik og fart. Forhåbentlig kan vi bruge hinandens kvaliteter.

- Der er da altid et vist pres, men styrken ved vores landshold har altid været kollektivet. Der bliver brug for alle kæder, påpeger Jannik Hansen.

Lars Eller, der ligesom Jannik Hansen er udklækket i Rødovres talentfabrik, ser store perspektiver i samarbejdet mellem tre af landsholdets største profiler.

- Vi passer glimrende sammen. Vi kan alle score og aflevere, og der er masser af fart i benene. Jannik har jeg tidligere spillet lidt sammen med, så jeg er meget optimistisk, siger Lars Eller.

- Nikolaj har jeg ikke rigtig kendt og mødt, inden jeg landede her i Moskva. Der er jo en vis aldersforskel. Men Jannik er jeg vokset op med, og ham har jeg set privat igennem årene, lyder det fra Montreal Canadiens-spilleren.

Mens de tre NHL-folk altså danner førstekæden, bliver det Sebastian Dahm, der skal vogte målet mod nordmændene, oplyser landstræneren.

Danmark møder Norge lørdag klokken 15.15.

/ritzau/