Ishockeyklubber klar med nye kontrakter: Spillere får forsikring
Inden mødet i Ligaforeningen onsdag havde samtlige ti klubber i Metal Ligaen offentliggjort deres støtte til kontraktudvalget. Foto: Scanpix/arkiv
Ligaforeningen af danske isligaklubber vil inden 24. februar præsentere en ny og forbedret standardkontrakt.

Ligaforeningen af danske isligaklubber har på et møde onsdag besluttet, at kontraktudvalget inden næste møde i foreningen 24. februar kan præsentere en ny og forbedret standardkontrakt til ishockeyspillerne

Sådan lyder det i en pressemeddelelse, efter Ligaforeningen, som repræsenterer de danske isligaklubber, behandlede den verserende sag med DEF (Danske Elitesportsudøveres Forening), som Avisen.dk har dækket igennem længere tid.

- Målet er, at der hurtigst muligt kan præsenteres en ny og forbedret standardkontrakt, der vil indeholde et for spillerne meget væsentligt område; forsikring, hvilket alle klubber også i dag besluttede, at man vil investere økonomi i.

- Ligaforeningen er overbevist om, at de indkomne ønsker fra spillerne, som allerede er behandlet i Kontraktudvalget, i høj grad kan opfyldes til spillernes tilfredshed og samtidig med respekt for klubbernes økonomi, lyder det i meddelelsen.

DEF har tidligere fremsat en række krav til en ny kontrakt. Kravene skulle angiveligt opfyldes senest onsdag, hvis ikke det skulle få konsekvenser for klubbernes mulighed for at bruge spillerne i kommercielt øjemed.

Men i løbet af tirsdag meddelte den ene klub efter den anden, at spillerne ikke støttede op om DEF's krav.

Inden mødet i Ligaforeningen onsdag havde samtlige ti klubber i Metal Ligaen offentliggjort deres støtte til kontraktudvalget.

/ritzau/