Ishockey: Sådan går Danmark videre

Sport
Det lettiske ishockeylandshold jubler over scoringen mod Canada. Målet sikrede letterne et point til VM-regnskabet, inden de tirsdag spiller en altafgørende kamp mod Danmark. Vinderen er kvartfinaleklar, taberen er ude. (Foto: Foto: David W Cerny/Reuters)

Letland hentede mandag et point mod Canada, hvorfor Danmark er tvunget til sejr for at nå VM-kvartfinalen.

Tirsdag aften afgøres det, om VM i ishockey på dansk jord kulminerer med en dansk plads i kvartfinalen.

Og opskriften er klar. Danmark skal slå Letland tirsdag for at gå i kvartfinalen, mens et nederlag sender Danmark ud.

Derfor skal Danmark bruge en sejr:

Mandag aften overraskede letterne ved at hente point mod mægtige Canada, idet kampen endte 1-1, inden canadierne vandt i overtid.

Resultatet sikrede letterne et point, og det betyder, at danskerne skal vinde over Letland for at gå videre. Det spiller ingen rolle, om sejren kommer i ordinær tid eller efter overtid eller straffeslag.

Fire hold går videre fra gruppen, og før tirsdagens afgørende kampe er USA, Finland og Canada videre. Med videre går enten Letland eller Danmark.

Taber Danmark, er det slut. Ved et nederlag i ordinær tid slutter Danmark på 11 point, mens Letland, Canada, USA og Finland alle har flere og nupper kvartfinalepladserne.

Taber Danmark efter overtid eller straffeslag, er det også slut. I så fald har Danmark og Letland begge 12 point, men så er letterne bedre indbyrdes.

Canada kan også slutte på 12 point, som holdet har nu. Men selv hvis Canada taber til Tyskland, mens Letland vinder over Danmark efter overtid, og både Canada, Danmark og Letland dermed slutter på 12 point, er Canada videre.

Ved pointlighed tæller de indbyrdes kampe, her er Canada bedst med sejre over både Danmark og Letland, mens Letland så også vil gå videre i kraft af sejren over Danmark.

Og mens det kan ende med en ærgerlig femteplads i gruppen for Danmark, kan det også gå helt den anden vej og ende med en andenplads og en kvartfinale i Boxen. Slutter Danmark som treer eller firer, hedder det kvartfinale i København.

Før de sidste kampe har USA 16 point, Finland 13, Canada 12, Danmark 11 og Letland 10. De tre øvrige hold har udspillet deres rolle.

Tirsdagens tre afsluttende opgør hedder: Finland-USA (12.15), Canada-Tyskland (16.15) og Danmark-Letland (20.15)

/ritzau/