Isabell mister jobbet i konkurs: "Det kan simpelthen ikke passe"

- Hvis børnene har fået en julegave, de ikke kan bruge, så vil jeg gerne hjælpe, siger Isabell Olsen. (Foto: Foto: Privat)

Isabell Olsen er en af de mange ansatte i legetøjsgiganten Top-Toy, der mister jobbet i forbindelse med selskabets konkurs.

Klokken var lidt over tre fredag eftermiddag, da Isabell Olsen og hendes kolleger i Toys "R" Us i Gentofte blev kaldt ind på kontoret af deres chef.

Her fik de den chokerende nyhed, at deres arbejdsgiver Top-Toy, der står bag kæderne Toys "R" Us og Fætter BR, måtte kaste en redningsplan i skraldespanden og erklære sig konkurs.

- Jeg tænkte, at det kan simpelthen ikke passe. Det er kun tre dage siden, at vi fik at vide, at nu var der er en plan, og vi kunne fortsætte seks måneder frem, siger hun og henviser dermed til, at Top-Toys store kreditorer med bankerne og leverandører i spidsen kort før kul besluttede at acceptere, at legetøjsgiganten fik seks måneder mere til at redde koncernen. Men et skuffende julesalg fik den redningsplan til at gå i vasken.

En del af butikkerne holder åbent frem til nytår, og en af dem er Isabell Olsens arbejdsplads. Hun kan derfor se frem til at skulle på arbejde den 31. december.

- Jeg vil sige, at jeg gør det for børnenes skyld. Vi har altid haft glade kunder og legetøj, man kan prøve. Hvis børnene har fået en julegave, de ikke kan bruge, så vil jeg gerne hjælpe, forklarer hun.

En sørgelig dag

34-årige Isabell Olsen havde egentlig fri, men ville bare have gjort sin afdeling færdig inden weekenden, da chefen kaldte medarbejderne sammen og kom med den chokerende nyhed. Efterfølgende tog hun en tørn bag kassen, mens hendes kolleger kom sig i frokoststuen.

Her havde hun en ubehagelig oplevelse, hvor hun måtte forklare en mand, at hun ikke kunne returnere en gave og give ham pengene på et gavekort, selvom han havde fået gjort præcis det samme dagen før.

- Han var meget vred. Det var en forfærdelig oplevelse. Men jeg kan godt forstå hans reaktion. Nyheden var endnu ikke offentliggjort, så han vidste jo ikke, hvorfor det ikke kunne lade sig gøre. Det var en lidt trist oplevelse at få med oven på nyheden om, at man ikke har et arbejde fra nu af, siger hun.

Hun regner dog ikke med, at hun vil få den reaktion fra kunderne, når hun møder ind til sin sidste arbejdsdag på mandag.

- De vildeste ting sker nok her i weekenden, så jeg tænker, at på mandag bliver en sørgelig dag, men samtidig også en form for afslutning, forklarer hun.

Ifølge talsmanden for konkursboet i Top-Toy er over 3000 medarbejdere blevet opsagt i forbindelse med konkursen.

Isabell Olsen har arbejdet i butikken i Gentofte i to år. Hvad hun skal nu, ved hun ikke. Hun er dog sikker på, at hun gerne vil fortsætte i detailbranchen - og allerhelst i en butik, der sælger legetøj.

- Der er helt sikkert en butik, der har brug for mig, så det skal nok gå, siger hun til Avisen.dk.