Iranske betjente forsøgte uden held at stoppe bombemand

IRAN-ATTACK (Foto: str/Ritzau Scanpix)

Der er døde og sårede, efter at selvmordsbomber angriber ved politistation i den iranske havneby Chabahar.

Mindst to mennesker meldes dræbt, efter at en selvmordsbombe er blevet udløst ved en politistation i det sydøstlige Iran.

15 mennesker er såret ved angrebet.

Ingen har umiddelbart taget skylden for angrebet. Men et lokalt nyhedsbureau skriver, at det peger i retning af en sunnimuslimsk jihadgruppe.

Størstedelen af Irans befolkning er shiamuslimer.

Chaufføren var blevet stoppet af politifolk foran politistationen, og de forsøgte at skyde ham. Men alligevel lykkedes det chaufføren at udløse bilens sprængladning.

Bombeangreb er sjældne i Iran. Det halvofficielle nyhedsbureau Tasnim, der står Irans Revolutionsgarde nær, skriver, at det formentlig var den sunnimuslimske oprørsgruppe Ansar al-Furqan, som stod bag torsdagens angreb.

Chabahar ligger ved Omanbugten nær Irans grænse til Pakistan. Det er i dette område af Iran, at den sunnimuslimske gruppe opererer.

Selv om bombeangreb ikke forekommer ret tit i Iran, så har der dog de seneste år været flere end vanligt.

I september åbnede en gruppe mænd ild mod soldater under en militærparade i Ahvaz i det vestlige Iran. Snesevis af mennesker blev dræbt og såret ved angrebet.

En sunnimuslimsk arabisk gruppe i Iran, der kalder sig AMSLA, stod ifølge de iranske myndigheder bag angrebet. Det benægter organisationen.

En af organisationen ledere bor i Ringsted. Som en udløber af sagen greb dansk politi 28. september ind og lukkede trafikken til og fra Sjælland i flere timer.

Man frygtede angiveligt, at Iran havde planer om at likvidere AMSLA-lederen.

Byen Chabahar har tidligere været i militante islamisters søgelys. I 2010 kostede et selvmordsangreb mod et begravelsesoptog mindst 38 mennesker livet.

I juni sidste år angreb Islamisk Stat parlamentet i Teheran og en helligdom for ayatollah Khomeini, der anførte en revolution i landet i 1979. Mindst 18 mennesker blev dræbt.

/ritzau/AP

/ritzau/AP