Iraks hær tager hele Ramadi fra Islamisk Stat
Voldsomme kampe har udspillet sig den seneste uge om den irakiske by Ramadi, og mandag har hæren omsider drevet Islamisk Stat på flugt. Foto: Osama Sami/AP
Efter at have tabt den irakiske by i maj generobrer den irakiske hær Ramadi i det centrale Irak.

Irakiske styrker har befriet byen Ramadi og sendt Islamisk Stat (IS) på flugt, oplyser Iraks hær.

Det irakiske flag vajer igen over regeringsbygningerne i Ramadi i det centrale Irak.

- Ramadi er blevet befriet, og de væbnede antiterrorstyrker har hejst flaget over regeringskomplekset, meddeler brigadegeneral Yahya Rasool på irakisk tv.

I Ramadis gader danser militsfolk med rifler hævet over deres hoveder, mens de irakiske elitestyrker går i parade gennem byen.

Regeringsbygningerne blev allerede søndag meldt erobret, men det er tilsyneladende først nu, at IS slipper sit greb i byen. Kampene om byen har stået på den seneste uge.

Det skønnes, at IS rådede over 400 militsfolk i Ramadi, da kampene tog fart. Den irakiske hær har ikke oplyst, hvor mange der er døde eller sårede under kampene.

Der kan stadig være modstandslommer i byens udkant, men soldaterne møder ikke modstand, meddeler hæren. Derimod er bomberyddere i gang med at demontere mange lureminer, som IS har efterladt.

- Daesh har anbragt over 300 eksplosive anordninger på vejen og i regeringskompleksets bygninger, fortæller en general, som bruger den arabiske betegnelse for IS.

Den irakiske hær led i maj et forsmædeligt nederlag, da IS erobrede Ramadi.

IS overraskede alt og alle, da den i 2014 under en hastig offensiv sikrede sig kontrollen over næsten en tredjedel af Irak.

/ritzau/AFP