Debatindlæg Debat: Derfor har Danmark brug for udenlandsk arbejdskraft
(Foto: Foto: Privat)

Magnus Sæbye og Lea Holmbom Hansen er medlemmer af Radikale Venstre.

Arbejdsløsheden er lavere end nogensinde før i Danmark. Væksten buldrer derudaf og danske virksomheder efterspørger arbejdskraft i stor grad. Og det er vigtigt, vi følger med.

Derfor må og skal vi tiltrække mere international arbejdskraft og give vores virksomheder, hvad de så desperat har brug. Og vi har brug for meget international arbejdskraft. Ikke kun topuddannede ingeniører, men også smede, landmænd og sundhedspersonale.

Velfærd koster altså penge

International arbejdskraft skal ikke ske for international arbejdskraft skyld. Nej, vi skal styrke international arbejdskraft for at sikre vores velfærd. Og det er jo dér, værdien ligger. Det er jo så sandt, som det er sagt, og det må Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet jo stå ved, at deres mål om at lukke Danmark om sig selv og stoppe adgangen for international arbejdskraft helt konkret kommer til at koste det danske erhvervsliv mange penge. Det kommer ligeså til at koste vores velfærd dyrt. For international arbejdskraft er en af de få reelle gaver, der findes i vores verden, og international arbejdskraft er nøglen til bedre velfærd for vores alles fælleskab.
Der går en direkte linje mellem vores evne til at tiltrække international arbejdskraft og velfærd. International arbejdskraft kræves for, at vi kan ansætte en hær af pædagoger til danske børn. Stærkere skoler for fælleskabet. Og til at sætte turbo på den grønne omstilling. Alt det, vi alle kalder dansk, altså vores velfærd, grønne indsats og fælleskab afhænger af, at vi helt grundlæggende er åbne overfor omverdenen og det, den beriger os med.

”A good deal” for alle parter

Når vi rundt omkring i vores lands mange lokalsamfund beriges af international arbejdskraft, så skal vi sikre, at dem, der kommer hertil for at arbejde, kan bo ordenligt og samtidigt sørge for, at de møder ordentlige forhold og kan være her til lands på ordentlige vilkår.

Og derfor bør alle landets kommuner ansætte boligkoordinatorer, der assisterer med at finde en passende bolig allerede før den ofte hektiske ankomstfase til Danmark.
Vi kan altså godt. Det giver god mening og penge i vores danske statskasse.

Danmark går fremad

Væksten buldrer derudaf. Danske virksomheder har flere ordre end i lang tid, og der omsættes i stor stil. Men grundet mangel på arbejdskraft må danske virksomheder takke nej til flere ordre, fordi der ikke er arbejdskraft nok til at udfylde den store efterspørgsel på arbejdskraft, der findes på vores arbejdsmarked i denne tid. Mindre virksomheder, lokale foretagender og familiedrevet firmaer må lukke, fordi der ikke findes arbejdskraft, og alt dette er imens kommuner landet over altså mangler penge til at drive daginstitutioner, skoler og plejehjem. Så lad os åbne op og have mod til at skabe vækst.

Har Dansk Folkeparti fortsat magt over dette område, så vil vi bevæge os tættere mod uddøde landområde. Ja så ender det med, at folk flytter fra landdistrikterne og ind mod storbyerne.

Har Dansk Folkeparti fortsat magt og styrer regeringens politik på også dette område, så kommer landkommuner til at måtte glo på perronen, imens resten af Danmark buldrer derudaf med det store opsvingstog. Det er altså alvor gutter, og det er nu, der skal handles.

Fra radikalt hold står det klart: intet sted i Danmark må blive ladt i stikken. Alle skal med. Også vores hjembyer, Greve og Roskilde, kan i fremtiden være et kæmpemassivt grønt og innovativt vækstcentrum for Sjælland. Det er blot et spørgsmål om mod.

Og derfor må vi vende debatten. Få den til at handle om at sikre hele Danmarks fremtid. Med mere international arbejdskraft. For det handler altså om velstand og udvikling i vores alles lokalsamfund.

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News