Inger Støjberg afviser rygter: Jeg genopstiller i Skive

- Jeg er da beæret over, at flere gerne vil opstille mig, men Skive-kredsen har altid været loyal over for mig, og jeg har altid været glad for at være opstillet i den kreds, siger Inger Støjberg. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/arkiv)

Inger Støjberg har ikke planer om at skifte valgkreds, slår hun nu fast.

- Jeg har valgt at fortsætte som Venstres folketingskandidat i Skive-kredsen. Det er dér, jeg har mine rødder, og jeg er utrolig glad for den opbakning, jeg altid har fået i kredsen. Og jeg ser frem til fortsat at kunne repræsentere Skive-egnen og Midt-Vestjylland i Folketinget.

Det fastslår Inger Støjberg over for Skive Folkeblad, efter at det er kommet frem, at stærke kræfter hos Venstre i Nordjylland har arbejdet for at få Inger Støjberg opstillet i Aalborg som afløser for Søren Gade, der ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Søren Gade var en stemmesluger for Venstre i Nordjylland ved valget i 2015, og ved det kommende valg har S-formand Mette Frederiksen skiftet valgkreds fra Ballerup til Aalborg, og det giver ekstra pres på Venstre for at finde en ny kandidat, der kan trække mange stemmer.

Støjberg var en mulighed for Venstre i Nordjylland, der har bemærket, at hun ved valget i 2015 fik flere personlige stemmer i Midt-og Vestjylland end Venstres næstformand og kronprins Kristian Jensen.

- Jeg er da beæret over, at flere gerne vil opstille mig, men Skive-kredsen har altid været loyal over for mig, og jeg har altid været glad for at være opstillet i den kreds. Det har også betydning for mig, at det var på Skive-egnen, at min far var politisk aktiv, siger Inger Støjberg til Skive Folkeblad.

Hun håber samtidig, at S-formand Mette Frederiksen alligevel vil møde hende til duel i valgkampen. Inger Støjberg siger samtidig, at Venstres nuværende folketingsmedlemmer fra Nordjylland - Torsten Schack Pedersen, Preben Bang Henriksen og Karsten Lauritzen - har en kæmpe opgave at løfte efter Søren Gades kanonvalg sidst, men det tror hun, at de kan klare.