Ingen stoffer og druk hos Keld og Hilda: Vi er simpelthen røvkedelige
Keld og Hilda Heick har altid stemt omkring midten. Foto: Simon Læssøe/Scanpix
Keld og Hilda Heick stemmer altid omkring midten. I 1998 stemte de på socialdemokraten Poul Nyrup Rasmussen af to grunde.

Poul Nyrup Rasmussen var i slutningen af 90'erne i stormvejr for efterlønspolitikken, og den regnes for en af årsagerne til, at Socialdemokratiet tabte regeringsmagten ved folketingsvalget i 2001.

Men den tidligere socialdemokratiske statsministers politik fik støtte fra Danmarks mest folkekære ægtepar, Keld og Hilda Heick.

Det var dog ikke kun den socialdemokratiske politik, der gjorde, at de satte kryds ved A. 

Poul Nyrup havde nemlig mødt op til en af ægteparrets revyer.

- En revy, som han efterfølgende var med til at gøre til en publikumssucces ved at rose den i høje toner, selv om Keld havde leveret en parodi på ham i selv samme forestilling, skriver magasinet Faglige Seniorer. 

- Men vi ligger nu altid omkring midten, siger Keld Heick til Faglige Seniorer.

Og efterlønnen ligger ikke lige for, for det aktive ægtepar, hvor begge har rundet de 70.

- Vi er ikke trætte af at optræde, og så længe vi har et publikum, der ikke er trætte af at høre på os, bliver vi ved. Det holder os i gang stadig at køre land og rige rundt, siger de til magasinet. 

Keld havde bundet for meget Jägermeister

I interviewet ser det musiske ægtepar tilbage på en lang karriere på landevejen, hvor de har optrådt over hele landet.

Men hvor nogle musikere forsøger at overkomme den rodløse tilværelse med stoffer og druk, er det ikke noget for Keld og Hilda.

- Vi er simpelthen røvkedelige, siger Keld Heick til Faglige Seniorer.

Men:

- Selv har jeg kun en enkelt gang fået så meget Jägermneister, at jeg ikke kunne føle strengene på guitaren. Det gjorde jeg aldrig igen, fortæller han.