Ingen problemer på vejene for juletrafikken
Vejdirektoratet melder om en hurtigt juletrafik uden problemer. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO
Vejdirektoratet melder om fremkommelige og saltede veje til hjemrejsetrafikken efter julen.

Selv om mange skal bruge lørdagen på at bevæge sig på kryds og tværs gennem kongeriget for at komme hjem efter julen, så er der rigeligt med plads på vejene.

Sådan lyder meldingen lørdag over middag fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

- Vi har haft en rigtig pæn dag uden den store trafik, og det forventer vi også resten af dagen, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Jakob Riis til Ritzau.

Overvågningsudstyr på motorvejene sender meldinger til trafikinformationscentret, som i tilfælde af tung trafik giver udslag i form af røde vejstrækninger på Vejdirektoratets oversigtskort, men det er der ikke noget af lørdag.

- Selv lige nu, hvor vi har et trafikuheld øst for Lillebælt, er den ikke gået i rødt. Folk ryger godt nok ned i fart, men passerer ellers bare forbi, fortæller Jakob Riis.

Vejdirektoratet oplyste på sin hjemmeside umiddelbart efter uheldet på Fynske Motorvej i østgående retning, at det medførte en forlænget rejsetid på cirka 12 minutter på strækningen mellem Middelfart og Odense.

- Det drejer sig om to biler, hvor den ene har påkørt den anden bagfra. Det er ikke noget større, og det er afviklet nu, fortæller Jesper Fält, der er vagtchef hos Fyns Politi.

Heller ikke vintervejret giver anledning til løftede bryn i Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

- Der er blevet saltet, så der er sorte veje over hele linjen, fortæller Jakob Riis.

Han vurderer, at den lette trafik skyldes julens placering i år, hvor helligdagene er blevet fulgt af en weekend. Det har givet trafikanterne flere fridage til at køre hjem i, og det har formentlig været med til at lette trykket på vejene.

/ritzau/