Ingen prins Henrik: Dronningen har travl dag uden sin mand

Dronning Margrethe har flere nytårsarrangementer i løbet af ugen, og denne gang bliver det uden prins Henrik ved sin side.
Dronning Margrethe afslørede i sin nytårstale, at prins Henrik går på pension.
Dronning Margrethe afslørede i sin nytårstale, at prins Henrik går på pension. Foto: JENS HENRIK DAUGAARD/Polfoto

Julefreden er for alvor ovre, og den danske dronning kommer til at fare rundt til nytårsarrangementer i løbet af ugen.

Den travle hverdag bliver dog en anelse anderledes for dronning Margrethe, da hendes mand prins Henrik ikke vil være at finde ved hendes side.

Han nyder i stedet tilværelsen som pensionist, og hans officielle kalender er da også tom i denne uge.

Tirsdag formiddag begyndte dronningen dagen med at afholde nytårskur i Christian VII's Palæ på Amalienborg for Højesterets dommere, Den Kongelige Livgarde og Garderhusarregimentets Officerskorps.

Allerede ved middagstid tog dronning Margrethe videre til det næste nytårsarrangement på Christiansborg Slot, hvor hun afholdt nytårskur for det diplomatiske korps.

Dronningen har dog både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary at støtte sig til dagen igennem, da parret også deltager i begge arrangementer.

Igen onsdag byder dagen på arrangementer i nytårets tegn, og om formiddagen klokken 9.00 ekskorteres dronningen i guldkaret til Christiansborg Slot, hvor hun endnu engang afholder nytårskur, og her får hun også selskab af sin ældste søn og svigerdatter.

Dronning Margrethe afslørede i sin nytårstale, at prins Henrik drosler ned og går på pension, og at han dermed vil være fraværende ved flere officielle begivenheder.

- Det er hans beslutning. Jeg forstår den, og jeg respekterer den. Jeg er min mand dybt taknemmelig for al den støtte, hjælp og inspiration, han har givet mig igennem alle årene.

- Jeg ser frem til, at jeg fortsat kan varetage mine opgaver, og at jeg stadig har min mand at støtte mig til, selv om det bliver mindre synligt, sagde dronningen i nytårstalen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.