Ingen effekt: Pokalfinaler avler ikke ligasucces

Sport

Indholdstilbud fra BetXpert distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus ekstratjeneste og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAU EKSTRA ****

Mange AGF-fans håber, at dagens pokalfinale kan være startskuddet på ny fodboldæra. Men de skal ikke kigge i historiebøgerne - for her tyder intet på, at pokalsucces smitter af i Superligaen.

Efter 20 års trofætørke har AGF i dag muligheden for igen at blive nummer et, når de møder FCK i Parken i den danske pokalfinale.

Der er dog intet, som tyder på, at pokalsucces automatisk smitter af på præstationerne i Superligaen. Onlinemediet BetXpert har kigget 19 sæsoner tilbage. Og her viser det sig, at pokalsucces ikke umiddelbart har nogen effekt.

Gennem de sidste 19 sæsoner har pokalvinderne har i den efterfølgende sæson kun forbedret deres placering syv gange, mens placeringen blev ringere otte gange. Fire gange var der status quo.

Samme mønster ses hos pokalsølvvinderne. Otte gange blev ligaplaceringen forbedret i den efterfølgende sæson, mens den blev forværret otte gange. I tre tilfælde forblev den uændret.

AGF skal altså ikke tro, at succesen kommer af sig selv. Til gengæld kan de håbe at lave en "FC Nordsjælland." I sæsonen 2010/2011 vandt nordsjællænderne nemlig pokalfinalen og endte som 6'er i ligaen. Året efter blev Kasper Hjulmand og co blev mestre.

Skrækeksemplet er derimod AC Horsens, som var i pokalfinalen i sæsonen 2011/2012, og i samme sæson endte på ligaens 4.plads. Året efter var dog en katastrofe, og holdet rykkede ned i 1.division.

For yderligere information kontakt:

Peter Bollerup Andersen

tlf.: 22985498

e-mail: peter@betxpert.com

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF BETXPERT ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Ekstratjeneste:

- Artiklen må viderepubliceres i sin hele form, da afsender har givet samtykke hertil.

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- Artiklen må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser, og forudsætter at modtageren, via kontrakt med Ritzaus Bureau A / S, har ret til at publicere indholdet.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.