Inden du kører hjemmefra: Sådan undgår du juleindbrud
Sådan holder du tyvene fra døren, imens der skal hygges med familien i julen Colourbox
Julen er - desværre - ikke kun hjerternes fest. Indbrud hærger danske hjem i julen, da mange hjem står tomme. Her er syv gode råd til at undgå indbrud.

Det er ikke sjovt at komme retur fra julehyggen med familien til smadrede ruder i hjemmet.

Julen er desværre højtid for indbrud, så her følger syv gode råd fra Forsikringsoplysningen, til dig der om lidt kører væk for julen:

1. Undgå udstillingsvinduer. Fjern alt af værdi i dine vindueskarme, og gem det langt væk, så du ikke frister sultne blikke. Træk gerne gardinet en smule for.

2. Lad lyset være tændt. Tyve er efterhånden ret ligeglade overfor denne klassiker, så husk at tænde lyset flere steder i huset - også ovenpå.

3. Køb et tænd og sluk-ur. Et tænd og sluk-ur til dit fjernsyn, radio og elektriske lys kan indstilles til at tænde og slukke i løbet af dagen og natten, så tyven tror, der er nogen hjemme.

4. Anskaf en elektronisk hund. En gøende hund er menneskets bedste ven i julen, og hvis du ikke har den levende vare, kan du købe en elektronisk hund, som bjæffer livagtigt bag døren, hvis tyven bryder ind.

5. Hold øje med udenlandske varebiler. Drøner der varebiler med polske eller litauiske nummerplader rundt i kvarteret, bør man være mistænksom. Nogle er nemlig professionelle tyve.

6. Bed din nabo om at holde øje. Er du væk i flere dage, så bed din nabo om at fjerne din post og dine daggamle aviser fra postkassen. Ellers er det åbenlyst for tyven, at du ikke har været hjemme i nogle dage.

7. Hav et fyldt tørrestativ. Hæng et par håndklæder, viskestykker eller trøjer på et tørrestativ foran huset.