Hylder sygeplejersker efter overfald på buschauffør: "Nogle værdier er universelle"

Det var i en bus på linje 5C mod Amager, at overfaldet fandt sted. (Foto: Foto: Michael Bothager/Ritzau Scanpix/arkiv)

Den canadiske journalist André Picard var søndag morgen vidne til et overfald på en købehavns buschauffør. Nu hylder han chaufførens redningsmænd.

Da den canadiske journalist André Picard søndag morgen steg på ombord på bus 5C mod Amager i København, blev det en noget atypisk tur. 

En tilsyneladende psykisk syg, råbende mand overfaldt nemlig buschaufføren. Det skriver Berlingske

Picard delte oplevelsen på det sociale medie Twitter, hvor han i en række opslag gengav hændelsen. Samtidig hylder han de passagerer, der trådte til i situationen.

Du kan læse hele hans opslag på Twitter her.

Den psykisk syge mand råbte og skreg i bussen, og pludselig løb han frem mod chaufføren, som han overfaldt med slag. Manden blev derefter overmandet af en tidligere politimand fra Syrien, skriver André Picard.

Efterfølgende hjalp to hijab-klædte sygeplejersker den blødende buschauffør. Den ene sygeplejerske havde somalisk afstamning, mens den anden var fra Irak. 

André Picard skriver videre, at chaufføren, der er immigrant fra Bangladesh, insisterede på at snakke med hver passager og undskylde for forsinkelsen. 

At han kender baggrunden for de involverede personer, skyldes ifølge André Picard, at han stillede dem spørgsmål, mens de ventede på at blive afhørt af politiet.

"De fleste er gode mennesker"

André Picard arbejder på avisen The Globe and Mail, hvor han er prisvindende sundhedsjournalist. Efterfølgende har den canadiske journalist skrevet et indlæg i netop The Globe and Mail, hvor han sætter ord på episoden. Her kommer han blandt andet ind på den danske udlændingedebat, som han beskriver som 'voldsom', og hvad man kan lære af den.

"Episoden i bussen er en påmindelse om, at nogle værdier er universelle, såsom at hjælpe medmennesker, der er i problemer. I det øjeblik betød hudfarve, hovedbeklædning eller sprog ingenting. Folk handlede frygtløst og uselvisk.

De fleste mennesker er gode mennesker, det faktum anerkender vi ikke ofte nok," skriver han.

Københavns Politi har overfor Berlingske bekræftet, at chaufføren blev overfaldet efter, at han bad en mand om at dæmpe sig. Gerningsmanden er 38 år og blev derefter anholdt. Kort tid efter blev han dog løsladt, da der ikke var grundlag for en varetægtsfængsling.

Buschaufføren har det efter omstændighederne godt.

Berlingske har ikke kunnet få kontakt med den canadiske journalist.