Hykleri: Samuelsen tager Joachim B. i forsvar

Joachim B. Olsen får opbakning fra sin partileder. (Foto: Foto: Scanpix arkiv)

I et opslag på Facebook forsvarer Anders Samuelsen sin beskæftigelsesordfører.

Det er ren hykleri, når Joachim B. Olsen (LA) bliver hængt ud for at foreslå differenceret kontanthjælp, mens SF-formand Pia Olsen Dyhr kan slippe afsted med et forslag om at tage kontanthjælpen fra ikke-vestlige hjemmegående kvinder.    

Det mener Liberal Alliances formand Anders Samuelsen, som i et opslag på facebook fredag middag tager sin beskæftigelsesordfører i forsvar. Han understreger samtidig, at forslaget ikke er officiel LA-politik. 

"Joachim må (og nej, det er ikke LA-politik) ikke lægge op til debat om kontanthjælpens købekraft skal være den samme i hele landet. Så er han en iskold, hjernedød kuglestøder, der har tabt sutten," skriver han Samuelsen og fortsætter i den sarkastiske tone:

"Meeeen venstrefløjen må gerne - af humanistiske, kvindepolitiske årsager og fordi de har åhhh så varme omsorgshjerter - foreslå at nedsætte kontanthjælpen til 0,00 kroner for indvandrerkvinder."

Artiklen fortsætter under opslaget

 

Hagl af kritik

Kritikken er haglet ned over Joachim B. Olsen, efter han i Ugebrevet A4 foreslog at skære i kontanthjælpen i udkantskommuner med følgende forklaring.

- Man skal fastsætte niveauet af kontanthjælpen ud fra de leveomkostninger, der er i de enkelte kommuner. Også for at modvirke, at det bliver for attraktivt at flytte dertil, fordi man gerne vil leve på overførselsindkomst.  

Især fra rød blok har reaktionerne været hårde, men også flere af LA's venner i blå blok har kritiseret forslaget.

Personligt forslag

Joachim B. Olsen forsvarede torsdag sit forslag i Berlingske. Samtidig måtte han forklare, hvordan forslaget kan være personligt, selvom udtalelsen kom i et interview, hvor han stillede op i sin funktion af beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance.   

Ud over at slå fast, at forslaget er hans eget, sagde han:

- Jamen, det er Liberal Alliances politik at gøre noget ved det her problem. Det kan ingen være tjent med. Jeg vil gerne diskutere problemet med beskæftigelsesminsteren. Det her giver en lang række sociale og økonomiske problemer, og det vil jeg gerne diskutere, og så må vi se, om vi kan finde frem til en løsning.