De slidte danskere Debat: Hvad med de nedslidte?!

DET ER ET UNDER, at der ikke ligger nogle videnskabelige undersøgelser på, hvad nedslidning gør ved kroppen. Jeg føler mig nedslidt efter 42 års hårdt arbejde. Slitage i nakken, tennis-albue i højre arm, slidgigt i fingrene, ingen brusk bagved venstre knæ og dårlig ryg. Listen er lang.

Det er så kun én nedslidning, der har kunnet udløse erstatning, og det er armen.

Hvis knæet skulle være slidt op, skulle jeg have ligget på knæ i to timer hver dag i 40 år. Det skyldes, at en læge fra Viborg har lavet et skema for gulvlæggere. Dette bruges af alle institutioner til at afvise knæskader som følge af dit arbejde.

Det har fået mig op i det røde felt, for jeg synes, der er mange andre ting, som slider mere på knæet.

Tunge sager op og ned af trapper, ujævnt underlag, modtryk på stiger ved spartelarbejde på lofter, stå på stiger, lægge mursten hele dagen, sætte gips op og så videre.

DERFOR VIL JEG GERNE starte debatten om videnskabelige undersøgelser for hårdt fysisk arbejde. Man hører igen og igen, at mange tager smertestillende for at klare arbejdsdagen. Avisen har haft en artikel om, at hver fjerde med hårdt fysisk arbejde er slidt op.

Derfor er det vigtigt at sætte fokus på det her område, således at pensionsalderen ikke bliver sat op.

Der er flere måder, man kan komme problemet til livs. Et af tiltagene kunne være en sideløbende uddannelse, som kunne være obligatorisk, så man kunne falde tilbage på et andet arbejde, der ikke er fysisk krævende.

Der er ikke meget livskvalitet i at være nedslidt, og det er den skjulte dræber.

Lad os få skematiseret alle fag, og hvad man bliver nedslidt af, for hverken AES eller Ankestyrelsen har noget at forholde sig til, da det menneskelige ord ikke tæller mere.

Så længe, der ikke er skemaer, er der ingen erstatning for din nedslidning.

Dette er et debat-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.