Hustru om Poul Schlüters helbred: Ærgerligt, han ikke kan så meget mere

Billedet her af Anne Marie Vessel Schlüter og Poul Schlüter er fra april 2015. De blev gift i 1989. (Foto: Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv)

Den nu 88-årige Poul Schlüter har svært ved at gå på trapper, fortæller hustruen Anne Marie Vessel Schlüter.

Anne Marie Vessel Schlüter mærker nu aldersforskellen mellem hende og hendes mand, tidligere statsminister Poul Schlüter.

Hun underviser på Den kongelige Ballet og er blevet 68 år, mens Poul Schlüter er 88 år.

Og de 20 års forskel kan mærkes i dagligdagen, siger Anne Marie Vessel Schlüter til Billed Bladet.

- Vi har hele tiden vidst, at den aldersforskel er der, og det er jo nu, at vi kan mærke den. Jeg ville gerne rejse noget mere. Jeg har nogle golfveninder, der tager afsted, men det kan jeg ikke være bekendt. Det ville jeg have det dårligt med. Jeg vil ikke være væk fra Poul, siger Anne Marie Vessel Schlüter.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

- Han går dårligt, og selvfølgelig er det lidt ærgerligt, at vi ikke kan så meget mere. Sidste gang vi var i teatret, sagde han pludselig, at han troede, det var sidste gang. Det er for hårdt med de lange gange og op og ned ad trapper. Men vi hygger os herhjemme og elsker at høre musik, siger hun.

16 år ældre

Det er ikke Anne Marie Vessel Schlüters første ægteskab, hvor aldersforskellen er stor. Hun var i firserne gift med den 16 år yngre tidligere balletdanser, Alexander Kølpin. De blev skilt i 1988 og har sammen sønnen Niclas Vessel Kølpin, som blev født i 1985.

Anne Marie Vessel Schlüter og Poul Schlüter blev gift i juli 1989, og hun nåede således at være statsministerfrue i tre et halvt år, inden Poul Schlüter-regeringen gik af i slutningen af januar 1993.