Husker du? Da Bier lavede film med "sexet og dynamisk cocktail"

Underholdning
Halle Berry ses her med Susanne Bier. (Foto: Foto: Dario Pignatelli/Reuters)

Det er ti år siden, at "Things We Lost in the Fire" med Halle Berry og Benicio Del Toro udkom i USA.

Der var drysset stjernestøv af fineste karat over castet, da Susanne Bier satte sig i instruktørstolen til "Things We Lost in the Fire".

Dramaet var den første amerikanske film, som den danske filminstruktør instruerede, og i denne uge - den 19. oktober - er det præcis ti år siden, at filmen fik premiere i USA og Canada.

Med på den imponerende rolleliste var de oscarvindende skuespillere Halle Berry og Benicio Del Toro samt Strengt fortroligt-stjernen David Duchovny, og bag kameraet var den oscarvindende instruktør Sam Mendes blandt filmens producere.

Susanne Bier fortalte til BT under optagelserne i foråret 2006, hvor fascineret hun var over, at Halle Berry og Benicio Del Toro medvirkede i filmen.

- De to sammen er en sexet og dynamisk cocktail. Og de er begge meget optaget af filmen. Halle Berry sagde til mig, at det netop er sådan en film, hun vil lave. En ægte film, hvor man kommer helt ind under huden på rollerne, sagde Susanne Bier til avisen i maj 2006.

Efter det amerikanske drama kastede Susanne Bier sig over optagelserne til det danske drama "Hævnen" med Trine Dyrholm i hovedrollen.

Filmen blev nomineret til en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film, og dramaet vandt den gyldne statuette til den fornemme prisuddeling i 2011.

I dag arbejder Susanne Bier på begge sider af Atlanten.

I 2014 udkom det danske drama "En chance til", og senest har den 57-årige dansker haft stor succes med den prisbelønnede thrillerdramaserie "Natportieren", som hun vandt en emmystatuette for bedste instruktør for sidste år.

/ritzau/FOKUS