Hund føder 20 hvalpe

Helt vildt
Der er kamp om mors patvorter hos de mange, nyfødte hvalpe. (Foto: SWNS)

Buldoggen Cali måtte igennem noget af en fødsel, der varede mere end 24 timer

Der var en, der var to, der var tre… Og da fødslen langt om længe var overstået, var buldoggen Cali blevet mor til hele 20 små hvalpe.

Den ret specielle fødsel fandt sted i det sydlige England og gik i gang onsdag aften. Og først mere end et døgn kunne den 2-årige bulldog endelig slappe af, da den 20. og sidste hvalp var kommet til verden. Det skriver Fox News.

Calis mennemor, Amber Rees, er stolt af sin hund.

– Det har været kaotisk og skørt, men også sjovt. Det smelter mit hjerte at se alle de små hvalpe sammen – men det tester også min tålmodighed, fortæller Amber Rees, der avler hunde på deltidsbasis. Dyrlægen havde fortalt hende, at han forventede seks-otte hvalpe, men det endte altså med hele 20 styks.

Det var hunden Calis første kuld, og desværre døde ni af de 20 hvalpe. Men 11 overlevede, og de skal på et tidspunkt finde nye familier. Og så får de nok også et navn – Amber har i hvert fald opgivet at finde på navne til hele det store kuld.

– Vi har ikke besluttet os for navne – ud over til den sidste, som vi kalder Bambi, fortæller Amber Rees.

Ifølge doggysaurus.com er det gennemsnitlige kuld for en engelsk bulldog 3-4 hvalpe. Får de flere, vil de oftest være skrøbelige. En bulldog kan typisk få tre kuld hvalpe i sin levetid.

For hunde generelt gælder det, at de normalt får mellem 2 og 10 hvalpe pr. kuld. Men det var der åbenbart ingen, der havde fortalt Cali.