Hun skal forhindre storkonflikt: Her er den nye forligsmand

I foråret 2018 blev en storkonflikt afværget i sidste øjeblik - forligsmanden spillede en central rolle. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.)

Statsadvokat Lise-Lotte Stjernholm Nilas er ny forligsmand efter Mette Christensen.

To nye topadvokater rykker ind i Forligsinstitutionen, hvor de skal forsøge at forhindre storkonflikter på arbejdsmarkedet.

De to nye forligsmænd er rigsadvokat Jan Reckendorff og statsadvokat Lise-Lotte Stjernholm Nilas. De er udnævnt af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) efter indstilling fra arbejdsmarkedets parter i Arbejdsretten. 

Statsadvokat Lise-Lotte Stjernholm Nilas er ny forligsmand. Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix.

Reckendorff og Nilas afløser forligsmændene Ole Hasselgaard og Mette Christensen, der begge har forladt deres poster. Mette Christensen er kendt i offentligheden som kvinden, der stod i centrum for sidste års dramatiske overenskomstforhandlinger i den offentlige sektor, hvor en storkonflikt blev afværget i sidste øjeblik.

Jan Reckendorff bliver ny formand for Forligsinstitutionen efter Ole Hasselgaard. Samtidig ligger det i kortene, at Lise-Lotte Stjerneholm Nilas overtager ansvaret for det offentlige område efter Mette Christensen. 

Jan Reckendorff har udsigt til at komme i aktion som den første af de to nye forligsmænd, når forhandlinger om nye overenskomster på det private arbejdsmarked skal på plads i 2020.

Lise-Lotte Stjernholm Nilas er udnævnt for en to-årig periode. Jan Reckendorff for tre år.  

Tredje medlem af forligsmands-trioen er Torsten Hesselbjerg.