"Humoristisk stemning" efter første OK15-forhandling

Både Anders Bondo Christensen og Michael Ziegler er positive efter første møde i overenskomstforhandlingerne.
- Mødet i dag er foregået i både en god og humoristisk stemning, hvor begge parters synspunkter blev hørt. Så jeg er meget tilfreds med dagens møde, siger Michael Ziegler (K)
- Mødet i dag er foregået i både en god og humoristisk stemning, hvor begge parters synspunkter blev hørt. Så jeg er meget tilfreds med dagens møde, siger Michael Ziegler (K) Martin Sylvest Andersen/Scanpix

Der har været god stemning hele vejen rundt om forhandlingsbordet, efter at chefforhandlerne onsdag indledte forhandlingerne om nye overenskomster til en halv million kommunalt ansatte.

Det fortæller både Anders Bondo Christensen og Michael Ziegler onsdag til Ritzau.

Ved forhandlingsbordet repræsenterer Michael Ziegler (K) Kommunernes Landsforening (KL), mens lærere, sygeplejersker, sundheds- og socialassistenter, pædagoger og politibetjente repræsenteres af formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

Onsdagens møde er det første ved forhandlingerne, og Anders Bondo Christensen fortæller efterfølgende, at han er positivt stemt.

- Der var en stemning af og en vilje til, at begge parter gerne vil finde frem til et resultat, som alle kan se sig selv i, hvilket jeg er meget glad for. Men det betyder selvfølgelig ikke, at aftalen er pakket og klar til brug endnu.

- Vi føler, at vi skal bruge den danske model til at finde nogle løsninger på konkrete problemstillinger, og det signal var begge parter enige i. Så må vi så se, hvordan de videre forhandlinger forløber, siger Anders Bondo Christensen.

Han vil endnu ikke sige noget om, hvilke konkrete elementer i forhandlingerne der kan blive stridspunkter.

Heller ikke Michael Ziegler vil ud med, hvilke områder der kan komme på tværs i de fremtidige forhandlinger - det forbliver ved forhandlingsbordet, siger han.

Ziegler er dog af samme opfattelse som Anders Bondo efter onsdagens møde.

- Mødet i dag er foregået i både en god og humoristisk stemning, hvor begge parters synspunkter blev hørt. Så jeg er meget tilfreds med dagens møde.

- Der vil være områder, hvor vi kan finde sammenfaldende synspunkter, men det er klart, at der også vil være områder, hvor vi som udgangspunkt ikke er enige. Der blev dog lyttet til hinandens holdninger, og det er positivt for de kommende forhandlinger, siger Michael Ziegler.

Næste møde ved forhandlingerne finder sted 23. februar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.