Hospital mangler 25 millioner: Ansattes julefrokost droppes
Sjællands Universitetshospital skal finde 25 millioner i løbet af de næste tre måneder, og det går ud over personalet. Foto: Google Street View
Sjællands Universitetshospital skal finde 25 millioner i løbet af de næste tre måneder, og det går ud over personalet.

Ansættelsesstop, forbud mod brug af vikarer og julefrokost, der sløjfes.

Det er den fremtid de ansatte læger og sygeplejersker går i møde på Sjællands Universitetshospital, der er i akut pengenød.

Det skriver Dagbladet Køge ifølge TV 2 Lorry

Ledelsen meldte for nylig ud, at der mangler 25 millioner kroner, som skal skaffes i løbet af de næste tre måneder.

Ansættelsesstoppet trådte i kraft fra den 12. september, og ledelsen har sågar rejst en løftet pegefinger imod brugen af vikarer, ligesom fastansatte heller ikke må dække huller i vagtplanen ved frivilligt ekstraarbejde.

Konferencer og efteruddannelse kan personalet også skyde en hvid pil efter i den kommende tid.

Og det overrasker sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant Susann Carlsen. Det er nemlig ikke mange måneder siden, ledelsen signalerede, at der var styr på hospitalets økonomi, mener hun.

- I juni var vi til et møde med ledelsen, og her fik vi at vide, at økonomien så fin ud. Seks uger senere er vi til et nyt møde, hvor vi fik det modsatte at vide, siger hun til Avisen.dk og fortsætter:

- Vi føler, at os på gulvet, der er med til, at det hele kører rundt, bliver straffet hårdest. 

Til Dagbladet Køge forsikrer Sjællands Universitetshospitals direktør, Henrik Villadsen, dog om, at akutte og kræftsyge patienter ikke skal frygte manglende og usikker behandling trods hospitalets hestekur.