Hold venligst afstand - sagde hunden

Helt vildt
Robothunden "Spot" skal henstille til borgerne i Singapore om at holde afstand. (Foto: Ritzau Scanpix)

I Singapore har man på forsøgsbasis sluppet en robothund løs i en af byens parker. Her skal den sørge for, at folk holder afstand for at undgå coronasmitte

I Danmark er politiet i øjeblikket meget synlige i parker og andre steder, hvor folk har det med at forsamle sig i forårsvejret. 

I Singapore forsøger man sig med en anden løsning på udfordringen med at få indbyggerne til at holde fornuftig corona-afstand. 

Her har man i en af byens største parker sluppet en lidt atypisk vagthund løs i form af en robot, der går under navnet “Spot”. 

Med sin “Alien-agtige” fremtoning, er der ikke mange, der har lyst til at nærme sig og klappe den gule robothund. Folk træder hellere et skridt tilbage - og det er netop det, der er hensigten.

Robothunden er sluppet løs i parken for at gøre folk opmærksomme på vigtigheden af at holde afstand, og det gør den ved at udsende optagede advarsler. Og så lyder det for eksempel - med en blid kvindestemme: 

“Lad os holde Singapore sund. For din egen sikkerhed og dem omkring dig - hold venligst en meters afstand til andre. Tak”.

Robotten, der er udviklet af det amerikanske firma "Boston Dynamics", er udstyret med sensorer, der får den til at undvige mennesker, og efter sigende indsamler robotten ikke nogen personlige informationer fra de personer, den møder på sin vej.

Her ses robothunden på patrulje i Bishan-Ang Moh Kio Park i Singapore. (Foto: Ritzau Scanpix)