Højgravide Hother: Jeg er i trygge hænder

Kendte
Om få uger nedkommer Cecilie Hother. (Foto: Scan)

– Jeg ved, vi har verdens mest kompetente fødselspersonale, men indtil han ligger sund og rask i mine arme, vil jeg være bekymret, siger tv-værten

Først skulle alle gravide testes før fødslen, men ifølge de nyeste retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, så er det nu kun gravide med symptomer på covid-19, som skal gennem en test.

Højgravide Cecilie Hother har termin 4. april, og føler sig i trygge hænder med myndighedernes anvisninger.

– Vi får gode informationer.  Jeg ved, vi har verdens mest kompetente fødselspersonale, men indtil han ligger sund og rask i mine arme, så vil jeg nok være bekymret. Det har jeg været hele tiden, siger hun til Avisen.dk.

– Selvfølgelig er jeg også nervøs, fordi tingene er anderledes. Men jeg har ekstremt stor tillid til vores sundhedsvæsen, siger tv-værten, som selvfølgelig følger situationen nøje.

– Vi ved vitterlig ikke, hvad morgendagen bringer. Sådan er det også at være sendt hjem, lønnedsat eller være syg. Det hele ændrer sig dag for dag, og er voldsomt, men sådan er det.  Anarki duer ikke. Det er bare at blive hjemme til det er overstået, siger Cecilie til Avisen.dk.

Må vente på lillebror

Hother er glad for de nye tiltag med corona-test, og forholdsreglerne med kun én pårørende ved selve fødslen. Det bliver selvfølgelig den vordende far, Thomas, mens treårige Ellinor pænt må vente med at se sin nye lillebror.

– Jeg kommer ikke til at få besøg på hospitalet. Det kommer ikke til at ske, selv om det selvfølgelig kan ændre sig dag for dag. Til gengæld har min søde mor været i 14 dages frivillig karantæne, så hun kan være der, når jeg kommer hjem, forklarer Cecilie.

Allerede i begyndelsen af marts, da statsminister Mette Frederiksen første gang opfordrede danskerne til at blive hjemme, lyttede den lille familie da også efter.

Som de fleste nok ved, har hun og Thomas tidligere mistet en lille dreng, Karl, (dødfødt, red.), og selv om Cecilie lige nu vælger at se fremadrettet, så har det selvfølgelig også påvirket hendes graviditet.

– Bekymringerne er ikke forsvundet. Jeg har dem da med i mine drømme om aftenen og natten, men lige nu handler det om den gode fremtid. Og at få det bedste ud af hele situationen.

Ellinor går normalt i skovbørnehave, men er selvfølgelig hjemme, så Cecilie har nok at se til.

– Vi er i skoven eller haven. Vi har lige kastet sten ved vandet, og har tid til at bage og tegne. Jeg har fået en helt ny samling af sten og grene, griner værten.