Højeste beskæftigelse i fem år
Dermed er beskæftigelsen højere, end den har været de fem seneste år. Foto: Colourbox/free
Antallet af lønmodtagere blev øget med 800 personer i november. Stigningen sker i den private sektor.

Det går tilsyneladende den rigtige vej for dansk økonomi. Onsdagens opgørelse over antallet af lønmodtagere i november sidste år er i hvert fald opløftende læsning.

I alt var 2.581.736 personer i beskæftigelse, og det svarer til en stigning på 800, når man korrigerer for sæson.

Dermed er beskæftigelsen højere, end den har været de fem seneste år. Og der er ikke noget, der tyder på, at det vil gå den anden vej igen lige foreløbig, mener Mikael Olai Milhøj, der er analytiker ved Danske Bank.

- Vi er forholdsvis optimistiske på vegne af dansk økonomi, og vi regner med, at det vil smitte af på beskæftigelsen over de kommende år, siger han i en analyse.

Dansk Erhverv er også optimistisk, men minder om, at der fortsat er et stykke vej op til niveauet før finanskrisen.

Det bliver i hvert fald ikke i 2015, at man vinder det tabte tilbage, vurderer Mira Lie Nielsen, der er chefkonsulent hos Dansk Erhverv.

- Der bliver dog ikke tale om at komme tilbage på beskæftigelsesniveauet fra før, krisen ramte.

- Væksten i økonomien ventes at tage til og får ekstra hjælpende hånd fra svækket kronekurs og lav oliepris, men 2015 byder ikke på noget brølende opsving, og derfor vil beskæftigelsen heller ikke stige med raketfart, siger hun.

Nettofremgangen på 800 personer dækker over en stigning på 2000 private job og et fald i antallet af offentlige job på 1200.

/ritzau/