Hjemmeplejeren Nanna må droppe toiletpauser på jobbet: Forsøger at råbe politikerne op

Sosu-assistenten Nanna Irina Svensson må sommetider droppe spise- og toiletpauser på en hel vagt i hjemmeplejen, fordi hun har det travlt.
Social- og sundhedsassistent Nanna Irina Svensson.
Social- og sundhedsassistent Nanna Irina Svensson. Foto: Privatfoto

Social- og sundhedsassistenten Nanna Irina Svensson fra Brovst er så flov over sit job i hjemmeplejen, at hun har valgt at skifte karriere.

I et facebookopslag, der er blevet delt næsten 1.500 gange, kommer hun med et opråb til politikerne og sætter samtidig ord på, hvor presset, hun føler, hendes fag er. Det skriver TV 2 Nord.

Det stressende arbejdsmiljø har fået Nanna Irina Svensson til at sige stop. I stedet er hun nu ved at uddanne sig til sygeplejerske.

- Jeg har kun akkurat tid til den opgave, jeg skal udføre. Hvis jeg for eksempel skal give en borger insulin, når jeg kun lige netop at gøre det. Der er ikke tid til at snakke lidt, spørge til deres jul og i det hele taget at se det hele menneske, siger Nanna Irina Svensson til TV 2 Nord om jobbet i hjemmeplejen.

Ved siden af sygepleje-studiet, har hun stadig vikartimer i hjemmeplejen. Da hun på en vagt skulle besøge 38 borgere på syv en halv time, fik hun nok og måtte fortælle om de pressede arbejdsvilkår på Facebook.

Arbejdsforholdene gjorde, at Nanna Irina Svensson indimellem måtte droppe spise- og toiletpauserne i løbet af en hel vagt. Hun synes, jobbet som sosu-assistent er spændende, men hun har valgt at læse videre, fordi hun som sygeplejerske har flere kompetencer. Forholdene i hjemmeplejen er pressede, og hun er ikke alene om at have det sådan, slår hun fast.

- Der er mange, der skriver, at de oplever det samme, og der er flere, der er stoppet i hjemmeplejen på grund at det store pres, fortæller hun.

Læs Nanna Irina Svenssons facebookopslag her:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.