Hjem-Is må ikke ringe med ulovlig klokke

Arkivfoto. (Foto: Foto: Kaare Smith / Ritzau Scanpix)

Nu gælder der nye regler for sælgernes brug af den kendte klokke, når der skal lokkes kunder ud til de karakteristiske og blå vogne.

Klokken fra de karakteristiske og blå vogne fra Hjem-Is er en fast del af sommerens lydbillede, men nu skrues der ned for den bimlende lyd.

Færdselsstyrelsen og politiet slår nu fast, at chaufførerne hos Hjem-Is ikke må ringe med klokken, når isbilen kører rundt på de danske veje.

Finans.dk skriver, at en klage fra en vred hundeejer er årsag til, at ledelsen hos Hjem-Is har indskærpet over for sine sælgere, hvordan de må bruge klokken i kampen om at lokke kunder ud til vognen.

- Vi har indskærpet over for vores sælgere, at de skal holde stille, når de ringer med klokken, skriver Torben Meng.

Læs også: Krise hos Hjem-Is: Pengekassen er tom

Han er direktør i Hjem-Is, der ikke længere vil ringe med klokkerne, når deres biler er i bevægelse på vejene.

Indskærpelsen sker på grund af en borger fra Ikast. Jens Fahrendorff har i flere omgange kontaktet Hjem-Is med et ønske om, at den iskolde virksomhed ville dæmpe klokken, da hans hund bliver rædselsslagen af lyden.

Sagen endte hos Færdselsstyrelsen, der nu har fundet ud af, at klokken er ulovlig, hvis den tages i brug, mens isbilerne kører rundt i sommerlandskabet. 

- En klokke, der sidder på bilen, når denne kører, er ikke i overensstemmelse med lovgivningen. Formålet med lovgivningen er at sikre et højt fædselssikkerhedsniveau, og at signaler kun skal bruges i trafikken, hvis der er fare på færde, lød det ifølge TV MIDTVEST i et skriftligt svar fra Færdselsstyrelsen til Jens Fahrendroff

Finans.dk skriver, at Midt- og Vestjyllands Politi også kalder den føromtalte brug af klokken for ulovlig, da der er tale om "unødvendigt brug af horn".