Hjælp politiet: Flugtfange gemmer sig formentlig i København
Ziad Benamor flygtede i 2014 fra et psykiatrisk hospital, hvor han var varetægtsfængslet. Siden har han været på listen over nogle af Europols mest eftersøgte forbrydere. Københavns Politi efterlyser ham fredag og oplyser samtidig, at han formentlig befinder sig i København. Foto: Københavns Politi/Free
Ziad Benamor har været på Europols liste over mest eftersøgte personer. Politiet efterlyser ham i København.

Københavns Politi har fredag aften sendt en efterlysning ud på den 31-årige flugtfange Ziad Benamor, der er en af Europols mest eftersøgte.

Politiet oplyser, at han formentlig lever under en anden identitet i København og har forfalskede dokumenter.

Han flygtede i 2014 fra et psykiatrisk hospital, hvor han var varetægtsfængslet i en sag om salg af kokain over sms. Sagen er også kendt som sagen om de "hvide bude".

Det fremgår ikke af politiets nye efterlysning, hvorfor politiet mener, at han nu formentlig opholder sig i København.

Solgte stoffer via sms

Han er anklaget for sammen med en 38-årig mand at have fungeret som et såkaldt "hvidt bud", der bragte kokain og ecstasy ud til kunder, der bestilte stofferne via sms.

I sagen er den 38-årige mand allerede i 2014 idømt fem års fængsel for at have leveret og solgt stoffer.

Inden dommen tilstod den 38-årige at have fungeret som chauffør, hvor han kørte ud til kunder og solgte kokain og ecstasy via sms-ordre.

Ved anholdelsen af de to mænd fandt politiet også et kundekartotek med 200 kunder, som ifølge politiet talte både journalister, advokater og generelt personer i højt placerede stillinger.

I december 2016 var Ziad Benamor med i Europols julekalender, hvor politisamarbejdet hver dag frem til juleaften havde en låge med en af Europas mest eftersøgte kriminelle fra forskellige EU-lande.

Ziad Benamor gemte sig bag låge nummer syv.

Ved du noget? Kontakt politiet

Allerede i 2003 blev den dengang 17-årige Ziad Benamor idømt en fængselsstraf for sammen med en større gruppe unge drenge at stå bag en serie af røverier mod butikker på Vesterbro.

Den 31-årige Ziad Benamor beskrives af politiet som 186 centimeter høj, kraftig/veltrænet, sort hår og muligvis mundskæg/fuldskæg. Han er født i Danmark, men har algeriske rødder.

Har man kendskab til, hvor han befinder sig, kan man kontakte politiet på telefonnummer 114.

/ritzau/