Hizbollah hævner sig med bombe mod israelsk patrulje

Den libanesiske gruppe havde varslet en hævn efter israelsk drab på militærleder i Golanhøjderne.
Den militante bevægelse Hizbollah har taget skylden for et angreb på en israelsk militærpatrulje i grænseområdet mellem Libanon og Israel mandag.
Den militante bevægelse Hizbollah har taget skylden for et angreb på en israelsk militærpatrulje i grænseområdet mellem Libanon og Israel mandag. Foto: Bilal Hussein/AP/AP

Den militante bevægelse Hizbollah har taget skylden for et bombeangreb på en israelsk militærpatrulje i grænseområdet mellem Libanon og Israel mandag.

Bomben, der gik af under et pansret militærkøretøj, var ifølge den libanesiske gruppe hævn for et israelsk luftbombardement over Syrien i slutningen af december.

Hizbollahs øverste leder, Hassan Nasrallah, sagde efter luftangrebet før nytår, at man ville gengælde et luftangreb, som kostede Samir Kantar livet - en militant Hizbollah-leder som sad fængslet tre årtier i Israel for drab på tre israelere.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Den libanesiske bevægelse kæmper side om side med Syriens regeringshær.

Mandagens bombeangreb blev besvaret af israelsk artilleribeskydning mod den libanesiske grænseby al-Wazzani.

I beskeden fra Hizbollah hedder det, at angrebet mod den israelske patrulje blev udført af en militant gruppe opkaldt efter Kantar.

Kantar var leder af den libanesiske gruppes militære operationer i Golanhøjderne, som delvist er under israelsk besættelse efter Seksdageskrigen i 1967.

Israel bekræfter mandag, at en patrulje blev ramt af en vejsidebombe i området Sheeba Farms.

En talsmand for den israelske forsvar, Peter Lerner, skriver på Twitter, at angrebet blev besvaret med artilleri.

Forsvaret siger, modsat Hizbollah, at ingen israelske soldater blev såret i bombeangrebet.

Sheeba Farms har været besat af Israel siden Seksdageskrigen. Libanon gør krav på området, som ifølge FN tilhører Syrien.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.