Historisk Lotto-kaos i Danske Spil: "Stærkt beklageligt"
For første gang nogensinde måtte en dansk udtrækning af lottotal lørdag udskydes på grund af it-problemer. Arkivfoto. Foto: Søren Wesseltoft/danske Spil/Free
It-problemer hos Danske Spil betød, at lørdagens lottotrækning blev aflyst. Tal er først udtrukket søndag.

Lørdag aften måtte spilleglade danskere vente forgæves på at få afsløret, om de havde ramt rigtigt med ugens lottokupon.

- Det har ikke været muligt at gennemføre aftenens Lotto-trækning grundet it-problemer, skrev Danske Spil lørdag på Facebook, oplyser Ekstra Bladet.

Denne type fejl er aldrig sket tidligere, fortæller kommunikationsmedarbejder hos Danske Spil Thea Gade-Rasmussen til Ekstra Bladet.

Hun kan dog ikke kan komme den specifikke fejl nærmere.

- Det er første gang i lottos historie, at det er sket, siger hun, men understreger, at tallene er blevet trukket søndag.

Det var heller ikke muligt at præmiesøge eller købe nye kuponer i forbindelse med nedbruddet.

Hos Danske Spil beklager man fejlene og forstår godt de spillende danskeres frustration.

- Det er stærkt beklageligt. Der er omkring en lille million, der spiller lotto om ugen. Og det er klart, når man sidder der og venter på den store gevinst, er det irriterende, siger Thea Gade-Pedersen.

Tallene i udtrækningen søndag 21. maj blev 1, 3, 15, 19, 20, 29, 31 samt tillægstallet 17.

For især én spiller var det nok en kærkommen nyhed søndag. Ifølge Danske Spil resulterede trækningen i en gevinst på seks millioner kroner til en enkelt vinder.

/ritzau/