Historisk kro går konkurs: "Det gør ondt"

Gitte Troelsgaard håber, at nye kræfter vil drive Nors Kro videre: - Nors fortjener at kroen lever videre i en ny udgave, siger hun. (Foto: Modelfoto: Bardur Eklund/Ritzau Scanpix)

Den over hundrede år gamle kro, Nors Kro, er gået konkurs. Ejeren Gitte Troelsgaard arbejder nu på færgerne fra Hirtshals.

Med udsigt til en renovering i millionklassen og en økonomi, der ikke hang sammen, har Gitte Troelsgaard valgt at gå den hårde vej og erklære det historiske sted Nors Kro for konkurs.

- Det gør ondt ikke længere at skulle være på kroen. Man skal tænke på, at Nors Kro har været samlingssted for familier gennem generationer. Jeg har været med i 20 år og mødt rigtigt mange dejlige mennesker. Men nu har jeg indstillet mig på, at det er slut. Og jeg kan allerede mærke, at det er det rigtige valg jeg har truffet. Tyngden er løftet af skuldrene, siger Gitte Troelsgaard til Thisted Posten.

Nors Kro åbnede som gæstgivergård i 1906 og har adresse på Stationsvej i Nors ved Thisted - ikke langt fra Nationalparken Thy.

Indtil for et par år siden drev Gitte Troelsgaard kroen sammen med sin mand. Han døde i 2016, så de seneste par år har datteren Ida hjulpet med at drive det historiske sted.

54-årige Gitte Troelsgaard har fået arbejde hos Fjordline på færgerne fra Hirtshals.

- Men det har været svært at drive kroen alene. Nu har jeg så valgt at kaste håndkædet i ringen og tage den gæld, jeg kommer ud med. Det skal jeg nok klare, siger Gitte Troelsgaard.