Historisk dusør i jagten på stenkastere
Dusøren til det afgørende tip, der fører til gerningsmanden for det fatale stenkast fra en fynsk motorvejsbro, vokser dag for dag.
Politiet har modtaget masser af bidrag på op mod 100.000 kroner til en dusør i forbindelse med det fatale stenkast fra motorvejsbro.
Politiet har modtaget masser af bidrag på op mod 100.000 kroner til en dusør i forbindelse med det fatale stenkast fra motorvejsbro. Foto: Rasmus Emborg/Scanpix

Kendte, privatpersoner, firmaer og nu også fagforeninger har spyttet i kassen til en dusør.

Pengene udloves til meddeleren af det afgørende tip, som kan føre politiet på sporet af den gerningsmand, der kastede en sten fra en fynsk motorvejsbro for knap to uger siden og dræbte en ung mor.

Beløbene, der tikker ind hos Fyns Politi, spænder ifølge Fagbladet 3F mellem 50 kroner og helt op til 100.000 kroner.

- Det er den største dusør, jeg har set i alle de år, jeg har været ansat ved politiet. Men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse det samlede beløb, der er blevet indbetalt til politiet. Vi melder muligvis ud på et senere tidspunkt. Det er noget, vi overvejer, siger Janne Svärd, chefkonsulent ved Fyns Politi, til Fagbladet 3F.

Selvom politiet naturligvis sætter pris på danske borgeres velvillighed til at belønne gode tips med en rundhåndet dusør, er den bugnende pengepose ikke problemfri.

- Vi risikerer, at folk peger på forkerte personer i lyset af en stor dusør. Det er en belastning for dem, det går ud over, ligesom politiet spilder dyrebar efterforskningstid på at udelukke forkert udpegede personer, siger Janne Svärd til Fagbladet 3F.

3F udlover 50.000 kroner

Det fatale stenkast skete for næsten to uger siden, da en sten på knap 30 kilo blev kastet fra en motorvejsbro tæt på Odense. Stenen ramte en tysk families personbil, og moderen på 33 år mistede livet.

3F har ifølge Fagbladet 3F i dag udlovet 50.000 kroner for det afgørende tip. Det gør fagforeningen, fordi 3F’s chauffør-medlemmer er stærkt påvirket af sagen. Samtidig opfordrer 200 repræsentanter for mere end 50.000 chauffører alle med viden om stenkastet til at gå til politiet med eventuelle oplysninger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.