Historisk dansk værtshus lukker: Giver op efter 300 år

Det er tilsyneladende lykkedes ejendomsinvestorer at knække ejerne af Skindbuksen ved Kongens Nytorv i København. (Foto: Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix)

En bitter strid om en attraktiv adresse i det indre København er endt med at 21 ansatte er blevet opsagt.

En årelang kamp med ejendomsinvestorer betyder nu, at 21 ansatte hos værtshuset Skindbuksen i København skal se sig om efter et nyt job.

Kommune i krise: 140 risikerer fyreseddel

Det skriver TV 2/Lorry.

Skindbuksen i Lille Kongensgade, tæt ved Kongens Nytorv, anses for, sammen med Hviids Vinstue rundt om hjørnet, at være et af landets ældste værthuse.

Skindbuksen har været udskænkningssted siden 1728, men må efter en bitter strid med en ejendomsinvestor i gaden give op, skriver tv-stationen.

TV 2/Lorry skriver, at ifølge værtshusejerne har ejendomsinvestoren forsøgt at presse dem ud, men i december besluttede et bredt flertal i Københavns Borgerrepræsentation, at lave en bevarende lokalplan.

Lokalplanen betød, at man droppede planerne om, at lave gaden om til gågade og den vej gøre adressen Lille Kongensgade 4 mindre attraktiv for investorerne.

Det har tilsyneladende ikke haft den nødvendige effekt.

Tavse ejere

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ejerne; søskendeparret Lene og Britt Duedam, og fra advokat- og ejendomsselskabet Bendtsen, som i årevis har været interesseret i at overtage stedet.

Bendtsen ejer det meste af den ejendom, som huser både Skindbuksen og Hviids Vinstue.

Ansatte låst inde

Og netop Hviids Vinstue har også ligget i krig med Bendtsen. Således anklager ejeren af Hviids Vinstue, Per Møller, bestyrelsesformand i ejendommens ejerforening Tommy Hansen og advokat og ejendomsinvestor Claus Molbech Bendsten for at forsøge på at chikanere ham væk fra den attraktive adresse.

Blandt andet oplevede de ansatte for et par måneder siden, at de ikke kunne komme ud, da der pludselig var monteret en ny lås på døren. De måtte bryde døren op med en hammer.