Hilda Heick åbner op for de mørke sider: Min mor forsøgte selvmord
Moderens gentagne nedture er nok årsagen til, at Hilda Heick ikke bryder sig om, at tale om dårligdom. Hun har netop udgivet en samtalebog.
Hilda Heick debutterer som forfatter med bogen ”Vi blír ved”.
Hilda Heick debutterer som forfatter med bogen ”Vi blír ved”.
Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv

Flere gange i løbet af sin ungdom oplevede Hilda Heick, at hendes mor røg ned i et sort hul. Og flere gange måtte moderen indlægges på psykiatrisk afdeling, fordi hun havde forsøgt at begå selvmord med piller eller ved at skære i sine håndled.

Det fortæller Hilda Heick i et interview med BT i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog, ”Vi bli'r ved”.

Moderens nedture er formentlig årsagen til, at Hilda Heick i dag ikke bryder sig om at tale om dårligdom – selvom den slags presser sig på, desto ældre man bliver, skriver BT.

- Jeg bryder mig ikke om, at fortælle nogen, at jeg har det dårligt. Det er en privat sag, og ofte noget andre ikke gider høre om, siger hun til avisen.

Svigersønnen udfordrede hende

Men hendes beslutning om ikke at tale om dårligdom blev stærkt udfordret, da svigersønnen, Jesper Vollmer, under en ferie i Thailand i januar 2015 kom alvorligt til skade, da han sprang på hovedet i vandet, men blev slået ned af en kæmpe bølge og brækkede nakken.

Han har efterfølgende været igennem et langt genoptræningsforløb og har været tvunget til at lægge sit liv markant om. Han har blandt andet været nødt til at opsige sin stilling som køkkenchef ved Kongehuset.

Frygter et stop

Selvom Hilda Heick i maj blev 70 år og hendes mand, Keld Heick, blev 70 år i februar, så stopper parret ikke med at underholde rundt om på landets scener.

- Vi har lovet hinanden, at hvis vi ikke føler, at vi laver det ordentligt, så er det slut. Man skal ikke tage ud, hvis man ikke kan leve op til de forventninger folk har. Men jeg frygter den dag, hvor vi ikke længere skal ud, siger Hilda Heick til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.