Hidsig storm på vej: Sådan rammer Dagmar
Særligt Nordjylland bliver ramt af stormen Dagmar i morgen. Billedet her er fra Thyborøn. Scanpix, arkiv: Tommy Kofoed
Ifølge DMI’s seneste prognose bliver Danmark ramt af voldsomt vejr de næste døgn. Fredag - og muligvis også lørdag - ryger vi ud i regulær storm.

Voldsomt vejr rammer Danmark både fredag og lørdag, og særligt fredag skal man kigge op og holde øje med løse tagsten eller skrøbelige stilladser, da DMI varsler regulær storm nogle steder.

Til Ekstra Bladet siger meteorolog, Olaf Mathiassen

- Tidligere lignede det, at det nok var lørdags-blæsevejret, der var det kraftigste - men det er måske ikke så sikkert længere. Nu er de blevet mere jævnbyrdige, og flere steder i landet kan fredags-blæsevejret gå hen og blive det kraftigste.

I morgen skal danskerne, og særligt nordjyderne, berede sig på vindstød op til orkanstyrke ved Vestkysten i det nordlige Jylland.

 

 

I løbet af eftermiddagen får Østersø-egnene vindstød af stormstyrke. Prognosen skulle være 'rimelig sikker'.

Også lørdag er det Nordjylland, der bliver hårdest ramt. Dog er det endnu usikkert, om der kommer vindstød af stormstyrke, eller det bare bliver et godt og grundigt blæsevejr.

Fredagsstormen er blevet døbt Dagmar. Det er den fjerde i den danske navngivning af storme, og derfor skal den have et navn med begyndelsesbogstavet D.