Her vil danskerne helst holde nytår

Man skal ikke særlig langt væk fra Danmark for at finde vores foretrukne nytårsrefugium. Hamborg topper listen over danskernes udlandsnytår.
Sidste nytår satte Dubai verdensrekord i antal eksplosioner på et sted - blandt andet med et omfattende fyrværkerishow på verdens højeste bygning: Burj Khalifa. Men turister må indstille sig på, at det er dyrt at gå ud, hvis man rejser til Dubai over nytåret.
Sidste nytår satte Dubai verdensrekord i antal eksplosioner på et sted - blandt andet med et omfattende fyrværkerishow på verdens højeste bygning: Burj Khalifa. Men turister må indstille sig på, at det er dyrt at gå ud, hvis man rejser til Dubai over nytåret. Foto: Kamran Jebreili/AP

Hvad er ligheden mellem Hamborg og Dubai? Danskerne stikker af til begge steder, når nytåret skal skåles ind.

Dubai an, hvis man skal være væk mere end fem dage, mens Hamborg og Berlin topper, når der er tale om kortere ture, viser en opgørelse fra Trivago.

- Det er nemt og hurtigt at komme dertil, og champagnen er ofte lidt billigere end herhjemme. Vores to favoritbyer, Hamborg og Berlin, er desuden begge kendte for at holde en god fest, siger Vibe Fogh-Andersen, PR-medarbejder hos Trivago.

Mens de fleste herhjemme ifører sig papirshagesmække med ulødige sangtekster, lokker den mellemøstlige storby med en gennemsnitstemperatur på 26 grader og professionelt fyrværkeri - sidste nytår satte Dubai rekord med 479.651 farvestrålende eksplosioner. Men der skal også noget til, når menigmand ikke selv må fyre af.

- Der er kommet rigtig mange afgange til Dubai, der er med til at gøre flyprisen billig, men der er ingen tvivl om, at der er dyrt at rejse charter til varme destinationer over nytåret, forklarer Ole Stouby, der er direktør på rejsehjemmesiden Travelmarket, der sammenligner priser på både flybilletter og charterrejser.

Der er forskellige ting, man skal holde øje med, hvis man drømmer sig væk til fremmede himmelstrøg på årets sidste aften, lyder det fra Travelmarket-direktøren.

- Vil man rejser kort, så er Malmø og Hamborg oplagte køredestinationer, mens man med fordel kan flyve til Berlin og London, siger Ole Stouby til Ritzau Fokus.

Alle fire byer er på top fem over danskernes foretrukne nytårsdestinationer, og vil man flyve - er billetterne historisk billige.

- Jeg vil anbefale, at man køber billetter med det samme, hvis man vil flyve til London eller Berlin. De bliver ikke billigere den sidste uge op til nytår, advarer Ole Stouby.

Drømmer man derimod om sol og varme uden at have billetten hjemme endnu, kan man lige så godt slå koldt vand i blodet.

Charterrejserne bliver nemlig billigere i terminalfasen, hvis selskaberne er bange for ikke at få udsolgt, så tager man det køligt, kan der være penge at spare på at købe i sidste øjeblik.

- Vil man være sikker på varme, duer det europæiske fastland ikke til nytår. Her skal man mindst flyve til Egypten, De Canariske Øer, Tenerife eller som sagt Dubai, forklarer Ole Stouby.

Kigger man kun på fly, er der også økonomi i at være fleksibel med rejsedagene.

Hvis man absolut skal flyve ud og hjem på bestemte dage, bliver det klart dyrere end, hvis man kan flekse både med ud- og hjemrejsedatoen, mens man søger efter de billigste billetter.

Her er danskernes hyppigste hotelsøgninger over nytåret:

Under fem dage:

1 København

2 Hamborg

3 Berlin

4 Malmø

5 London

 

Over fem dage:

1 Dubai

2 New York

3 Rom

4 Gran Canaria

5 Phuket

Kilde: Trivago

 

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.