Her er separatisternes missiler

Henter afspiller ...
/ritzau/

Separatisterne er i besiddelse af et jord-til-luft-missilsystem, der har affyret et missil i det område, Malaysian Airlines-flyet blev skudt ned, ifølge Ukraines oplsninger.

Ukraines Forsvarsministerie kom fredag med yderligere materiale, der skal fungere som bevis i anklagerne mod separatisterne, der beskyldes for at have skudt Malaysian Airlines-flyet ned torsdag.

Ukrainsk politi oplyser, at de har afsløret et jord-til-luft-missilkøretøj i det østlige Ukraine, som har affyret et af sine fire missiler. Optagelserne stammer ifølge de ukrainske myndigheder fra fredag, men det er endnu ikke blevet bekræftet fra andre kilder, at det rent faktisk er det køretøj, der har skudt Boeing 777-flyet ned og dræbt 298 mennesker.

Ukraines myndigheder har hele tiden holdt fast i, at det er de russiskvenlige separatister, der står bag nedskydningen af passagerflyet.

Separatisterne har allerede afvist at være i besiddelse af våben, der kan skyde et passagerfly i 10 kilometers højde. Men hvis Ukraines regerings oplysninger er rigtige, så står separatisterne med et forklaringsproblem.

Og det samme gør Rusland, der ifølge Ukraines oplysninger allerede kendte til separatisternes nedskydning af flyet. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup Sørensen